Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Datsun se představí na začátku února, cílí na mladou klientelu

Jan Mička
Diskuze (4)
Znovuzrozený Datsun rozšíří nabídku vozů. Nejnovější koncept se představí již na začátku února.

Značka Datsun předloni oslavila stoleté výročí. Poté, co Nissan loni v létě slavné jméno po třiceti letech oživil, však přišlo mírné zklamání. Známé logo se už totiž nebude objevovat na kapotách ikonických sportovních vozů, ale levných modelech pro rozvíjející se trhy. Po malém Datsunu Go a sedmimístném Go+ se brzy dočkáme dalšího přírůstku, který se v podobě konceptu představí na začátku února při příležitosti autosalonu v Novém Dillí.

Datsun prozatím zveřejnil pouze jedinou fotografii konceptu s interním označením l2. Design vozu s fluidními bočními liniemi vypadá na první pohled zajímavě, nemůžeme však očekávat nic luxusního. Sama automobilka na druhou stranu tvrdí, že nepůjde ani vzhledem k důrazu na nízké výrobní náklady o žádné holátko. Produkční verze má být údajně lépe vybavena než většina konkurentů a to za zlomek jejich cen, což nahrává mladší klientele, hledající nový a levný automobil.

Hotový vůz by měl s největší pravděpodobností opět těžit z techniky Nissanu Micra. Pod kapotou bychom tedy mohli najít atmosférický zážehový tříválec o objemu 1,2 litru a výkonu 51 kW. Datsun l2 zřejmě vyjede i na stejné platformě, což by znamenalo rozvor náprav 2450 milimetrů a délku karoserie do 3,8 metru. Více než jasné ale je, že se produkční vůz nedostane do Evropy. Hlavním odbytištěm Datsunu je totiž Indie, Indonésie, Rusko či Jižní Afrika.

Jan Mička
Diskuze (4)
Avatar - pelikoš
23. 1. 2014 19:04
Re: Okamura
jojo,je v pohodě
Avatar - pelikoš
23. 1. 2014 19:03
Re: Okamura
já si myslím,že pro rozvojové trhy to docela ujde ;-)
Avatar - Choochoo
23. 1. 2014 15:01
Re: Okamura
Porad lepsi nez Ford Ecosport. Me se to docela libi
Avatar - Pekelná Micinka
23. 1. 2014 14:40
Okamura
Pro bohatý Macan a pro mladý Datsun. Já mám tuto značku spojenou spíš se sportovními auty, ani nevím proč. To co vidím na obrázku zrovna 2x pěkný není.