Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový dokument o týmu Brawn GP dorazí už na podzim. Objeví se v něm i John Wick

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Keanu Reeves dokončuje práce na novém dokumentu z prostředí Formule 1, který nám připomene příběh úspěšného závodního týmu Brawn GP. Ten během jediné sezony získal vše, o čem konkurence snila dlouhá léta.

Byla to jedna z nejvíce ohromujících sezon Formule 1 všech dob. Ross Brawn, bývalý šéf závodního týmu Hondy, od společnosti odkoupil stoprocentní podíl ve stáji Honda Racing F1 Team a vstoupil do královny motorsportu na vlastní pěst. Během jediné sezony 2009 rozdrtil veškerou konkurenci, slavnostně si odvezl tituly jezdců i konstruktérů a následně jeho tým Brawn GP zmizel v propadlišti dějin.

Už letos na podzim si budeme moci znovu připomenout závodní úspěchy stáje Brawn GP v novém dokumentárním seriálu Brawn: The Impossible Formula 1 Story. Ten bude vyprávět příběh až neuvěřitelně úspěšného týmu od úplných začátků až po zisk vysněných titulů. Tehdejším mistrem světa se v barvách stáje stal Jenson Button, který se v seriálu sám objeví.

A nebude tam jedinou světovou hvězdou, protože na vzniku nového dokumentu z prostředí Formule 1 spolupracuje i populární hollywoodský herec Keanu Reeves. Ten se u nás proslavil především díky kasovním trhákům Matrix nebo v oblíbené filmové sérii John Wick. V posledních letech se objevil na různých závodech F1, kde zpovídal osobnosti spojené s érou, v níž Brawn GP ovládl celý šampionát.

Keanu Reeves je sice hlavně motocyklovým nadšencem, ale láskou k rychlým autům se nijak netají. V roce 2015 dokonce navštívil centrálu Ferrari v Maranellu a o čtyři roky dříve založil vlastní motocyklovou značku Arch Motorcycle.

Video se připravuje ...

Nového dokumentu vyprávějícího o závodění týmu Brawn GP se dočkáme už letos na podzim, kdy se objeví na online streamovací platformě Disney+. Ve Spojených státech amerických pak bude dostupný také na platformě Hulu. Formule 1 se u diváků těší novému zájmu, čemuž pomohl i úspěšný seriál „Formula 1: Drive to Survive“ od Netflixu.

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

30. 8. 2023 14:49
zmizel?
"...následně jeho tým Brawn GP zmizel v propadlišti dějin..."

Tak to asi sotva. Koncom roka Daimler AG (plus daky investicny fond) kupili tento team od Brawna, premenovali ho na "Mercedes GP" a sutazia doteraz.

Inak zaujimave je, ze hoci Honda mohla team predat inym zaujemcom za vela penazi, uprednostnili "predaj" timu Rossovi Brawnovi, za jednu libru.