Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mustang Dark Horse může mít až 850 koní! S tou správnou úpravou

Matyáš Kunst
Diskuze (1)

Muška věhlasného úpravce Hennessey Performance ulpěla na nejnovější generaci Fordu Mustang S650 Dark Horse. Výsledkem je 70% nárůst výkonu a mnoho dalšího. 

Hennessey Performance, texaský úpravce automobilů, uplatnil své mistrovské dovednosti na novém Fordu Mustang S650 Dark Horse sedmé generace. Ten je už ve své základní verzi osazený pětilitrem o výkonu 500 koní, čímž sám o sobě značně překračuje běžné standardy. Cíl byl jednoduchý - posunout tento sportovní vůz ještě blíže k pomyslné dokonalosti a tak se v Hennessey Performance intenzivně věnovali nejen úpravám pohonu, ale i některým prvkům exteriéru. 

Jak bylo již zmíněno, standardní varianta pracuje se čtvrtou generací motoru Ford Coyote V8 o objemu 5,0 litru, který na silnici přenáší rovných 500 koňských sil pomocí šestistupňové manuální převodovky Tremec či desetistupňovým automatem přímo od automobilky Ford. A pak se dá do práce úpravce Hennessey, který osmiválec vybaví výkonným kompresorem, novým systémem sání vzduchu, modernizovanými vstřikovači paliva a novým palivovým čerpadlem, čímž se pokládají základy upraveného Mustangu s označením H850. Hádáte správně, to číslo za písmenem „H“ značí nový počet koní pod kapotou. Točivý moment činí celkem 650 N.m, což ve výsledku představuje zvýšení výkonu o 70 % z původních hodnot!

„Naše vylepšené stavby Mustangů jsou v průběhu neustále oblíbené u zákazníků a navíc, nová platforma Ford S650 se zdá být schopnější než kdy jindy. Náš model Dark Horse s výkonem 850 koní bude bezpochyby jedním z nejzajímavějších a nejvýkonnějších muscle cars na silnicích - určitě bude poutat pozornost svým charakteristickým kvílením přeplňování a tónem výfuku,“ říká zakladatel a generální ředitel John Hennessey.

Video se připravuje ...

Doplňkem k výkonné pohonné jednotce je nový přední splitter, boční prahy a zadní spoiler - vše z uhlíkových vláken. Celkový dojem dokreslují nádherná sada kovaných kol z hliníkové slitiny. Na fakt, že sedíte ve vylepšené verzi nezapomenete díky vyšívanému nápisu Hennessey na opěrkách hlavy ani v interiéru.

Matyáš Kunst
Diskuze (1)

Doporučujeme