Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Hyundai Ioniq 6 jako kombi? Návrhář z Česka ukázal unikátní vizi

Lukáš Volšický
Diskuze (10)

Zaujal vás aerodynamický Hyundai na baterky, ale potřebovali byste jej s praktičtější karoserií? Automobilka o kombíku zatím asi ani neuvažuje, a tak se náš dvorní grafik Honza Lušovský rozhodl vyvinout a představit svou vlastní vizi. Líbí se vám?

Elektrický Hyundai Ioniq 6 je na světě teprve chvíli, ale už získává prestižní ocenění. Úspěšně ovládl anketu Světové auto roku 2023, včetně kategorií Světový elektromobil roku a Světový automobilový design roku, a už se konečně objevuje i v rukách cílových zákazníků a nadšenců do elektromobilů. Automobilka jej přitom vyvinula jako produkční verzi designové studie Hyundai Prophecy.

Elegantní jihokorejský elektromobil se celosvětově prodává výhradně jako aerodynamický fastback a bohužel nenabízí alternativu pro otce od větších rodin a zájemce toužící po praktičtější karosářské verzi. To se rozhodl změnit náš dvorní návrhář Honza Lušovský, minimálně v digitálním světě, a představuje svou originální vizi Ioniqu 6 ve variantě kombi.

Oficiálně se jmenuje Hyundai Ioniq 6 Shooting Brake a inspiruje se netradičními „loveckými kombíky“, praktičtějšími verzemi sportovních a luxusních aut pro britskou smetánku. Upřímně přiznává, že bohužel neumí ani odhadnout o kolik by se zhoršil aerodynamický odpor elektromobilu, ale hlavním cílem je poskytnout cestujícím na zadních sedadlech více prostoru. 

Hlavně lepší přístup do zavazadlového prostoru většími dveřmi by leckdo uvítal, ale je otázkou, jak by nově navržená koncepce karoserie ovlivnila celkovou tuhost vozu. Oceňovaný design, originálně navržený automobilovým návrhářem jménem Woohyun Lee, by však nijak neutrpěl. Nová silueta kombíku totiž vychází z původní linie střechy.

Video se připravuje ...

Kdyby se Hyundai rozhodl vyvinout svou kreaci rodinného kombi na základech elektrického Ioniqu 6, nepochybně by jej vybavil stejným pohonem, jako výchozí fastback. Ten se u nás prodává ve variantách s pohonem zadních nebo všech kol a slibuje maximální dojezd až 614 kilometrů v cyklu WLTP. 

Lukáš Volšický
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
18. 7. 2023 18:28
toto je dobrý bizár, ale
nebylo by od věci zkusit liftback.... :-)
17. 7. 2023 23:24
Re: Myslim, ze
Nepleť.
17. 7. 2023 22:59
Re: Jsem grafik
Už generuje. https://umelainteligencia.sk/…dla-na-kolesach/
17. 7. 2023 22:57
Re: Myslim, ze
Presne ako píšeš. Tie detiské výtvory už ani nie sú na smiech, skôr k plaču. V titulku píšu, že návrhár z Česka, zatiaľ je to ten istý patlal, "kolega a grafik"... S tými dvomi hnusnými fotkami, na ktoré sa zmohol, určite Kabáňovi natrhne tričko. Ale predpokladám, že v redakcii mu zatlieskali, však im dal materiál na celý článok...
17. 7. 2023 22:01
Re: Jsem grafik
Coskoro budu taketo chujoviny davat generovat AI, horsie to nebude 🙃