Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Land Rover Defender má být modernější, ale stále schopný v terénu

David Bureš
Diskuze (29)
Nová generace slavného offroadu britské značky má na trh dorazit v polovině tohoto desetiletí.

Land Rover v rámci významného rozšíření modelové nabídky pracuje i na nástupci slavného offroadu Defender. Automobilka plánuje, že vůz vedle skvělých schopností v terénu nabídne také styl.

Šéf designu britského výrobce Gerry McGovern by byl rád, aby budoucí Defender vylepšil image Land Roveru podobně, jako se to povedlo modelu Evoque v případě luxusní divize Range Rover. Evoque je prodejním trhákem, jeho tvary se inspirovala i nová generace Range Roveru.

Podobu nového Defenderu naznačily loňské studie DC100 a DC100 Sport. Ty veřejnost přijala velice kladně, McGovern britskému magazínu Autocar sdělil, že se líbí 90 % lidí z 250.000 oslovených.

Pozitivní reakce veřejnosti však znamená, že se hovoří o sériové výrobě uzavřeného DC100, který by tak rozšířil nabídku značky. To otevřený DC100 Sport patrně zůstane jen konceptem.

Z tohoto důvodu je možné, že budoucí Defender se od DC100 bude v lecčems lišit. McGovern přiznává, že už vznikly další koncepty nové generace slavného offroadu. Ty však zatím nebyly nikde veřejně vystaveny.

McGovern slibuje, že styl u nového Defenderu nepřeváží nad funkčností. Podle šéfdesignéra Land Roveru bude muset být budoucí Defender žádoucí pro novou generaci zákazníků, zároveň ale musí mít esenci tohoto auta. „Stále můžeme zachytit podstatu minulosti, ale moderním způsobem,“ tvrdí McGovern.

Podobu nového Defenderu ovlivní také různé bezpečnostní normy. I proto se tvary budoucího offroadu budou od předchůdce v mnohém lišit, aby bylo možné vůz legálně používat v silničním provozu.

Automobilka Land Rover chce do roku 2020 prodávat 600.000 aut ročně. S růstem prodejů pomůže expanze nabídky, do konce této dekády chce automobilka nabízet 16 různých modelů.

David Bureš
Diskuze (29)
27. 12. 2012 15:24
Frikulíni ve špindlu
Tohle jistě ocení. Určitě jim to dodá na mužnosti. Ale je opravdu potřeba klasický dizajn Defenderu měnit. Já myslím, že není a doufejme, že se v LR vzpamatují a ti lidé, kteří defíka opravdu potřebují nebudou muset jít jinam ...
Avatar - Mangalica
26. 12. 2012 10:05
Re: SKODA YETI
Psst!!! To tu anti-škoda-liga nerada slyší. Když jsem psal o jednoznačné podobě pod článkem o konceptu, tak jsem byl nařčen, že vidím i to, co není...

Ale mně to imponuje, tento LR je důkazem, že Yeti je mimořádně povedený model :yes:
24. 12. 2012 22:06
SKODA YETI
IT LOOKS SOOO MUCH LIKE SKODA YETI! SHAME ON LAND ROVER, NO ORIGINALITY. THEY SHOULD KEED THE OLD ONE RUNNING, LIKE G-WAGEN FROM MERC.
Avatar - PeterLuk
24. 12. 2012 14:02
Re: Len aby...
Neboj sa, Bronco si kúpiť stále môžeš, akurát je to to staré a je trochu drahé:: [odkaz]
;-)
Avatar - PeterLuk
24. 12. 2012 14:01
Re: Len aby...
,