Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Lexus LS na prvních fotografiích

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (33)
Oficiální premiéra nového Lexusu LS je naplánována na 30. července, ale první snímky unikly jen několik dní před tímto termínem.

V první polovině července vydal Lexus krátkou tiskovou zprávu, ve které oznamoval, že na konci července představí v San Francisku nový sedan LS. Zatím není ani díky dvojicí fotografií jasně patrné, zda se bude jednat o modernizovanou verzi, nebo o novou generaci.

Aktuální generace Lexusu LS je v pořadí čtvrtá. Světu byla poprvé představena na začátku roku 2006 a v roce 2009 prošla faceliftem.

Dvojice fotografií odhaluje přední a zadní partie Lexusu LS pro modelový rok 2013. V případě přídě se nekoná žádné velké překvapení a vlajková loď značky Lexus má masku chladiče ve stejném stylu jako sedany GS a ES. Stejný design byl použit i v případě modernizovaného SUV RX a konceptu velkého kupé LF-LC.

Automobilka chce sjednocením tvaru masky chladiče následovat své německé konkurenty (Audi, BMW a Mercedes-Benz), jejichž vozy jsou podle slov Lexusu na silnici snadno rozpoznatelné.

Japonská automobilka uvedla, že LS modelového roku 2013 bude dostupné ve čtyřech variantách – jako LS 460, jako LS 460 L s dlouhým rozvorem, jako LS 600h L s hybridním pohonem a jako LS 460 F Sport. Posledně jmenovaná verze má mít dynamičtější vzhled, upravené zavěšení, větší kola nebo sportovní doplňky v kabině. Poháněná by měla být všechna kola.

Na světovou premiéru auta naplánovanou na pondělí 30. července budou pozváni pouze vybraní hosté.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (33)
30. 7. 2012 18:35
Re: Brand identity
GS to podle mne celkem prospělo. Ale u LS mi to přijde trochu škoda. Už když jsem viděl GS, tak jsem měl strach, jak bude vypadat LS.
28. 7. 2012 17:54
Tovární foto
Sadu dvaceti kvalitních továrních fotografií exteriéru LS 460 a LS 460 F Sport můžete vidět na facebookovské stránce Lexi CZ
[odkaz] Auto sice vychází z dosavadní platformy, ale bylo prakticky celé předěláno (porovnejte si fotky), takže o faceliftu bych nemluvil. Tady se pracovalo mnohem více, než že by se jen vyměnily plasty vpředu a vzadu... Interiér bude zcela nový, stejně jako v GS s obrovským displayem a některými novými systémy. Lexus udělal o nic méně nové auto, než jak běžně postupuje Škoda nebo VW (v jejichž případě se takové diskuse obvykle nevedou), aktuální platformy využívá pro nová auta občas i Mercedes. Mimochodem, nová S-Klasse se také soudobé generaci hodně podobá... Lexus v každém případě vytvořil nejagresivněji vyhlížející luxusní sedan na trhu. Dalším očekávaným "Predátorem" bude zřejmě v lednu 2013 nová generace IS. Očekává se také nějaké překvapení v Paříži. Ofenzíva Lexusu pokračuje, a bylo už jí třeba...
Avatar - Atlis
28. 7. 2012 14:48
Re: Brand identity
mas v tom este vacsi bordel, ako som si myslel...
28. 7. 2012 13:23
Re: Brand identity
Sorry, ale tento Banglov zadok je nieco uplne ine ;-\
Avatar - rohYpnol
28. 7. 2012 12:29
Re: Brand identity
Nemám. Protože 7 E66 přišla 2005.
[odkaz]
Současný facelift jen mírně upravuje linky.