Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-AMG C63 prý dostane pohon všech kol. A to včetně drift mode

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Zdá se, že nabídka ostrých Mercedesů s pohonem pouze zadních kol se opět ztenčí. O zábavu za volantem se prý ale bát nemusíme.

Zástupci Mercedes-AMG již v minulosti několikrát naznačili, že zájemci o jejich ostré modely zkrátka preferují pohon všech kol. Nejnovější informace, podle kterých zřejmě i nejostřejší C-čko přijde o pohon zadní nápravy, tak vlastně nejsou ničím překvapivým. 

Jak v rozhovoru pro TopGear.com uvedl neznámý zdroj, nová generace Mercedes-AMG třídy C by měla kráčet ve šlépějích modelu E63 a standardně by měla být dodávána s pohonem všech kol. O dostatek zábavy by se však měl postarat tzv. „Drift Mode,“ který de facto odpojuje přední nápravu a všechen výkon tak směřuje pouze na zadní kola.

Nová generace Mercedes-AMG třídy C by se měla představit v roce 2021 a pod její kapotou by mohl zůstat 4.0 litrový motor twin-turbo V8. Ten v současnosti nabízí 476 koní u standardní verze a 510 koní u verze S. Jak moc se výkon posune směrem nahoru zatím nevíme, podle některých spekulací by se však C63 S mohlo dostat přes 550 koní. O přenos výkonu by se měla i nadále starat sedmistupňová automatická převodovka.

Zatím se sice jedná pouze o nepotvrzené spekulace, vzhledem k vývoji nabídky Mercedes-AMG v posledních letech však nemáme důvodů jim nevěřit. Portfolio modelů AMG s pohonem zadních kol se totiž pomalu zmenšuje a v současnosti je zastoupeno už jen modely C63, C63 S, SL63, SL65, S65 a AMG GT.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - iudex
29. 7. 2019 16:38
Re: Já tomu rozumím,
Súhlas, vidím to rovnako (a rovnako ako väčšina by som do takto silného auta chcel 4WD). No a keď bude odpojiteľný predok a teda na požiadanie to môže byť len RWD, tak je to ideálne riešenie.
Uvidíme, či s niečím takým príde aj nová M3 (xDrive s odpojiteľným predkom má už M5, takže techniku k dispozícii BMW má a teraz, keď na to prechádza aj konkurencia, je možné očakávať, že aj M3/4 sa pridajú).
Avatar - KANKUNEN
29. 7. 2019 16:25
Já tomu rozumím,
Ohromný výkon i krouťák si o to říkají. Kupující jdou výkonu a ne zábavě.