Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Nissan Z už má první ceny! Jsou zajímavé, ale zatím se moc neradujte

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Nový Nissan Z si jako první podle očekávání budou moci koupit zákazníci v domovském Japonsku.

Sportovní kupé, které se v Japonsku jmenuje Fairlady Z, se tam sice začne prodávat až v létě, už nyní ale Nissan prozradil ceny. Základní provedení startuje na částce 5.241.500 jenů, což je v přepočtu asi 944 tisíc korun. Zajímavé je, že stejné peníze stojí vůz s šestistupňovou manuální převodovkou i s devítistupňovým automatem.

Nissan dále nabízí výbavové verze S, T a ST. Provedení S má výhradně ručně řazenou převodovku a stojí v přepočtu zhruba 1,1 milionu korun, T jen samočinnou a vyjde na 1,02 mil. Kč. Version ST má cenovku 1,16 milionu korun a opět nezáleží, jestli si zájemce vybere manuál, nebo automat, obě stojí stejně.

K mání je ovšem také limitovaná edice Proto Spec, která vznikne v počtu pouhých 240 exemplářů. Ta vyjde na 6.966.300 jenů, tedy 1,25 milionu korun. Abychom si ceny nového "zetka" mohli lépe zařadit, můžeme nabídnout srovnání s Toyotou GR Supra. Ta je ve čtyřválcové verzi v Japonsku levnější o 246 tisíc jenů, tedy asi 44 tisíc korun. Bavíme se o porovnání se základním NIssanem Fairlady Z. Šestiválcová Supra stojí 7.313.000 jenů, což je 1,32 milionu korun.

Video se připravuje ...

O pohon Nissanu Z se stará vidlicový šestiválec o třílitrovém objemu dopovaný dvěma turbodmychadly, naladěný na 405 koní (298 kW) a 475 N.m.

V Evropě se nové "zetko" s největší pravděpodobností bohužel nebude oficiálně prodávat, cestou k němu však může být dovoz ze Spojených států amerických. Proto bude zajímavé sledovat, jaké ceny Nissan nasadí právě v USA.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme