Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Agila: první fotografie a informace

Ondřej Láník
Diskuze (48)
Opel se rozhodl jít cestou představování nových modelů ve značném předstihu před skutečným uvedením na trh. Nová Agila se světu představí ve Frankfurtu, ale koupit ji bude možné nejdříve na jaře roku 2008.

Životní styl dnešních moderních lidí, zejména aktivních žen, vyznává jeden základní fenomén: Přizpůsobivost! Práce, fitness, nákupy, schůzka s přáteli, výpravy do přírody – to vše jde samozřejmě mnohem lépe s podporou automobilu. Především takového automobilu, který je stejně flexibilní, jako jeho majitel! A přesně touto filozofií se řídili konstruktéři automobilky Opel při vývoji modelu Agila nové generace.

Výsledkem jejich práce je stylový městský mikrovan s vnějšími rozměry 3,74 x 1,68 x 1,59 m. Opel slibuje místo pro pět pasažérů, kteří mají díky čtyřem dveřím snadný přístup ke všem sedadlům. K přednostem nové Agily mají patřit také kvalitní materiály ve svěže stylizovaném a barevně sladěném interiéru, spousta úložných prostorů a dostatek místa nad hlavami všech pasažérů. Nová Agila bude patřit k automobilům se samostatným otáčkoměrem na přístrojové desce, nebo vysoko uloženou řadicí pákou.

Poněkud výše uložená sedadla usnadňují nastupování i vystupování a zaručují dobrý výhled i v hustém městském provozu. Opěradla zadních sedadel lze sklopit jediným pohybem, takže se v zádi vozu vytvoří zcela rovná ložná plocha, díky které lze ve voze převážet skutečně mimořádně objemné předměty. Rozměrné víko v zádi poskytuje dobrý přístup do prostoru pro zavazadla, který může mít objem až 1100 litrů, což je nejvíce v celém segmentu. Do standardní bezpečnostní výbavy nové Agily patří mj. čtyři airbagy, na přání se dodává elektronický stabilizační systém ESP (Electronic Stability Program) a průběžné hlavové airbagy.

K pohonu nové Agily slouží buď turbodiesel „common-rail“ 1,3 l a dva nové vitální zážehové motory ECOTEC. Základní pohonnou jednotkou je tříválec 1,0 l (48 kW), silnější čtyřválcová alternativa 1,2 l (63 kW) bude dodávána také s automatickou převodovkou, což v této třídě není obvyklý prvek.

Opel Agila druhé generace si svoji premiéru odbude na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem (13. až 23. září 2007), u dealerů Opel se pak první vozy objeví na jaře roku 2008.

Ondřej Láník
Diskuze (48)
14. 5. 2007 22:19
Tak nevím....
...mám neodbytný pocit že to Hrůster přes kopírák. Fakt by mě zajímalo kdo si Oplů myslí že tohle bude lepidlo na ženský. Dle mých zkušeností u (krásnější)poloviny lidstva zatím vede Peugeot 206.
14. 5. 2007 14:39
Re: co dodat
Tesi ma. Do Brna sa nechystam, bolo pre mna zaujimave ked Autosalon a Autotec boli naraz, to som mal program na cely den. Odkedy je to podelene, je to slabota. Za 2-3 hodiny nemam co robit a na to sa mi do Brna cestovat nevyplati.
Inak ak ma nejake auto zaujme, idem radsej pozriet si ho do roomu, nie je tam take mnozstvo ludi jak na autosalone a predavac sa mi venuje osobne, casto si dokonca mozem auto vyskusat bez toho, ze by cokolvek po mne chceli.
14. 5. 2007 13:26
Re: co dodat
Niet nad osobny kontakt, pozri si auto nazivo, sadni si do neho, odvez sa a potom hodnot. Aj mne sa uz stalo, ze potom som poradie v mojom rebricku aut pozmenil...
14. 5. 2007 13:11
Re: Suzuki?
Co je na tom divne? Suzuki a Opel navrhuju svoj najmensi model spolocne. Aj predchadzajuca generacia mala variant Suzuki a variant Opel, nie?
14. 5. 2007 13:08
Re: Tohle si kreslí kluci na základce
Nie, neobhajoval som Skodu, prave naopak. Jej posledne modely (Roomster a Fabia) disponuju hnusnejsim dizajnom ako tento Opel. ;-)