Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Peugeot e-5008 na prvním videu. Dočkáme se i spalovacích motorů?

Ondřej Šámal
Diskuze (6)

Francouzská automobilka poutá na premiéru nové generace až sedmimístného SUV, které se poprvé ukáže také v čistě elektrické podobě.

Stále ještě aktuální Peugeot 5008 přijel v odlišné podobě než předchůdce. Ten byl klasickým MPV, zatímco současné provedení vsadilo na módní karoserii s vyšší světlostí. Ve srovnání s technicky příbuzným Peugeotem 3008 jsme si paradoxně museli vystačit bez pohonu všech kol, který menší model uměl až v rámci vrcholného plug-in hybridu s přídavným elektromotorem na zadní nápravě. To u nástupce už čtyřkolku dostaneme, minimálně v některých verzích.

Novinka totiž velmi pravděpodobně vyjede na totožné platformě STLA Medium jako loni představený Peugeot e-3008. Ten ve vrcholné formě nabízí systémový výkon až 326 koní, nechybí ani obrovský akumulátor s kapacitou až 98 kWh. Ve srovnání s menším modelem bude e-5008 prostornější a zachová si klasické tvary. Díky tomu se do interiéru pohodlně posadí až sedm cestujících.

Video se připravuje ...

Záběry z interiéru ukazují nový systém Peugeot i-Cockpit Panoramic s tzv. plovoucím zakřiveným displejem o úhlopříčce 21 palců, který v sobě spojuje centrální obrazovku s digitálním přístrojovým štítem. Klasikou zůstává volant s menším průměrem a věncem zploštělým dole i nahoře.

Bližší detaily o novém Peugeotu e-5008 se dozvíme v březnu. Vedle čistě elektrického pohonu se na některých trzích zřejmě počítá také se spalovacími motory. Menší e-3008 totiž počítá s plug-in hybridy a mild-hybridními agregáty. Dá se tedy předpokládat, že stejnou politiku automobilka zavede také u většího sourozence.

Ondřej Šámal
Diskuze (6)

Doporučujeme

27. 2. 2024 12:12
Re: Peugeot - Dočkáme se i spalovacích motorů?
Přesně tak. Pokud řada 3008/5008 nedostane spalovací motory, může Stellantis zapomenout na větší prodeje ;-)
Avatar - milhauscz
27. 2. 2024 09:20
Absence tří sedaček
Jsem majitelem současné generace 5008. Z fotografií je patrná absence tří samostatných sedaček s isofixem ve druhé řadě. To byla pro mě jakožto otce tří dětí zásadní výhoda tohoto vozu. Teď už tedy bude jedno, zda člověk koupí tohle, Kodiaq nebo jiné SUV. Bohužel Peugeot patrně podlehl mediální masáži, kdy novináři, kteří třeba ani děti nemají, úplně zbytečně kritizovali, že je údajně člověk na krajních sedadlech příliš blízko dveří. Což oproti ostatním tuctovým vozům asi trochu je, ale když si tam sednu, přijde mi posez pohodlný. Možná s muskulaturou Arnolda Schwarzeneggera už by to trochu vadilo. A hlavně si to kupovaly pětičlenné rodiny, aby vzadu mohly pohodlně sedět děti v sedačkách. Prostě škoda, tím pro mě důvod pro koupi výrazně klesnul :no:
Avatar - WinDiesel
26. 2. 2024 16:49
Re: Peugeot - Dočkáme se i spalovacích motorů?
NO PAŽOUT A CITRÓN SI TO VYZKOUŠELI NA E-BERLINGU CHACHÁ ...
Jediné čeho dosáhli byl přesun prodejů k Toyotě a spousta nasssraných značkových dealerů. :-[] :-[] :-[]
26. 2. 2024 16:20
Re: Peugeot - Dočkáme se i spalovacích motorů?
Přesně tak, jen se o tom jaksi bojí oficiálně mluvit... To jsme to dopracovali... :-O :no:
Avatar - del42sa
26. 2. 2024 14:55
Peugeot - Dočkáme se i spalovacích motorů?
"Vedle čistě elektrického pohonu se na některých trzích zřejmě počítá také se spalovacími motory. Menší e-3008 totiž počítá s plug-in hybridy a mild-hybridními agregáty. Dá se tedy předpokládat, že stejnou politiku automobilka zavede také u většího sourozence."

tahle otázka je zbytečná, jasně že budou i spalováky a plugin- hybridy, jinak by to bylo neprodejné ;-)