Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Mégane vykreslen podle konceptu. Jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Před pár dny představený Renault Mégane eVision je prý z 95 % hotovým autem. Přesto nějaké změny vstříc sériové produkci očekáváme, prohlédnout si je můžete v galerii.

Koncept nové generace Renaultu Mégane, která kromě jiného dorazí s čistě elektrickým pohonem, se představil před pár dny. Náš kolega a grafik Jan Lušovský se okamžitě pustil do práce, aby nám ukázal, jak asi bude vůz vypadat v sériové podobě.

Francouzská automobilka sice říká, že koncept je z 95 % hotovým vozem, přesto nějaké změny před vstupem do sériové produkce očekáváme. Tvůrce například uhladil světelnou techniku, která teď nepůsobí tak odvážným dojmem. Objevují se na něm konvenční zrcátka a kliky dveří. Klasické pro první pár, schované v C sloupku pro ten druhý. To je řešení, které známe například z modelů Clio a Zoe.

Že chystaná novinka není přifouklou bublinou jako ostatní elektromobily? Důvodem je především nová platforma CMF-EV a úzkoprofilová trakční baterie, která má mít na výšku pouze 11 centimetrů. Mělo by se tedy jednat o nejtenčí akumulátor na trhu, což automobilce umožnilo vytvořit atraktivní, až sportovní siluetu. Navzdory kompaktnosti má mít baterie kapacitu 60 kWh a vystačit na dojezd 450 kilometrů na jedno nabití.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Doporučujeme

27. 10. 2020 20:43
Re: nelibi se mi ty kly ani ten piktogram na kapote
Ty si somár... Puberta je ťažká, že?
27. 10. 2020 20:42
Re: hmmm
Chvalabohu.
27. 10. 2020 20:41
Re: Je to jen rendlík
Ale áno, ten vyšší podvozok je OK, crossover je vlastne len o čosi zvihnutý hatch, za mňa je to lepšia cesta ako SUV 2WD... Ale tá podoba namaľovaná takzvaným dizajnérom z radu grafikov je príšerná.
Avatar - Blue Sun
27. 10. 2020 13:23
Re: hmmm
Pocit vyššího auta dělá nízké prosklení a velká kola z konceptu. Možná bude o 1-2 cm vyšší, ale žádné SUV z toho nekouká.
Avatar - emkejx
27. 10. 2020 11:08
hmmm
exterier sa mi celkom paci, je napadity farebne ako nejake IDcko z nemecka :-[] ale preco nadobudam pocit ze to auto je vyssie, co to ma byt uz nejake subSUV?! snad nie :no: