Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový tuning pro dostupný Lexus: Kompaktní LBX má nový decentní bodykit

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Modellista, dvorní tuningová společnost Toyoty a Lexusu, nově představuje elegantní bodykit pro nejmenší a nejlevnější model prémiové značky současnosti.

Lexus nám začátkem letošního léta představil stylovou novinku a současně nejlevnější model značky. Nejmenší Lexus dneška novým pojmenováním LBX odkazuje na „Lexus Breaktrough Crossover“ a má oslovit novou mladší klientelu hledající kompaktní stylový crossover pro život ve městech. Moderní styling je pochopitelně jedním z největších lákadel modelu, čehož se už snaží využít i specializovaní tuneři.

Tuningová společnost Modellista, věnující se nejnovějším modelům značek Toyota a Lexus, a současně vlastněná Toyotou, tak nově představuje decentní úpravu pro malé LBX. Elegantní bodykit se skládá z nového předního nárazníku, bočních prahů a zadního nárazníku. Nová vylepšení jsou součástí balíčku Advanced Luxury Package.

Speciální vylepšení vypadají přibližně tak, jak by potenciálně nejmenší Lexus mohl vypadat ve vrcholné tovární sportovní specifikaci F Sport, kdyby se skutečně vyráběla. Tuneři pod taktovkou Toyoty navíc připravili i decentní stříbrné doplňky pro optické prodloužení předních světlometů. Na pátých dveřích se pak pod spojenými svítilnami objevuje další stříbrné lemování. Snad nejvýraznějším novým tuningovým prvkem od Modellisty je sada devatenáctipalcových kol.

Video se připravuje ...

Nový Lexus LBX zakládá na globální architektuře Toyota GA-B a vychází z levnější Toyoty Yaris Cross. Nejnovější konkurent Audi Q2 a Mini Countryman se u nás prodává s jediným hybridem s kombinovaným maximálním výkonem 100 kW (136 koní), točivým momentem 185 newtonmetrů a standardním pohonem všech kol. Za příplatek můžete sáhnout i po volitelné čtyřkolce s dodatečným elektromotorem pro zadní kola.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme