Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Bora je na světě

Libor Zezulka
Diskuze (40)
Volkswagen uvolnil první oficiální snímky nového sedanu, jenž se v Americe jmenuje Jetta a v Evropě si nechává říkat Bora. Co se změnilo proti předchozí generaci?

Model Jetta (v Evropě Bora) tvoří v Americe téměř 40 procent prodejů Volkswagenu, není proto divu, že německá automobilka představí nový sedan poprvé právě v USA. Premiéra proběhne na autoshow v Los Angeles, kde výrobce rovněž oznámí americké ceny. Proporce současného Golfu ovlivnily i rozměry nové Jetty, proti Golfu dostane Jetta ještě větší rozvor, což značí více místa v oblasti kolen, hlavy i ramen. Známá platforma s "víceprvkem" zlepšuje jízdní vlastnosti.

Jako pohonná jednotka nové Jetty poslouží v Americe 2.5 litrový pětiválec s výkonem 110 kW/150 k, který bude možné na přání spojit s šestistupňovou automatickou převodovkou Tiptronic. Motorovou paletu později obohatí vznětové motory TDI, s nimiž přijde i převodovka DSG. V základní výbavě nebude chybět ABS, čtyři airbagy a dokonce ani ESP. Nový Volkswagen Jetta/Bora se bude vyrábět stejně jako předchozí generace v továrně v mexickém Pueblu, odkud se bude dovážet nejen na americký trh, ale také do Evropy.

Libor Zezulka
Diskuze (40)