Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Scirocco bude zcela jiný

David Bureš
Diskuze (75)
Designéři Volkswagenu už pracují na nové generace Scirocca. Údajně se máme těšit na velké změny.

Loňský rok byl ve znamení příchodu sedmé generace Volkswagenu Golf. Od ní bude odvozena i čtvrtá generace sportovně laděného modelu Scirocco. Tento vůz dorazí na trh v polovině této dekády.

Nová generace Scirocca už je schválená pro výrobu, její podoba však nikoliv. Designéři se primárně zaměřují na více sportovního stylu pro tento model.

Šéfdesignér Volkswagen Group Walter de Silva přiznal australskému serveru CarAdvice, že si přeje, aby Scirocco prošlo revolucí. „Musí být zcela odlišné,“ zdůrazňuje de Silva.

Revolucí je myšlena změna stylu, Scirocco už nemá být sportovně laděným třídveřovým hatchbackem. „Nechceme opakovat styl karoserie Scirocca, chceme ho změnit,“ tvrdí šéfdesignér Volkswagenu.

V současnosti je na trhu třetí generace Scirocca, která se prodává od roku 2008. Svojí koncepcí navázala na dva předchůdce se stejným jménem, odkazujícím na stejnojmenný středomořský vítr vznikající na Sahaře.

První generace tohoto vozu dorazila na trh v roce 1974, její karoserii tehdy navrhl italský designér Giorgetto Giugiaro. Druhá generace debutovala v roce 1981 a vyráběla se až do září 1992. Svého přímého nástupce se tedy Scirocco II dočkalo až po 16 letech, tuto mezeru vyplnil alespoň model Corrado vyráběný mezi lety 1988 a 1995.

David Bureš
Diskuze (75)
30. 3. 2013 17:16
Re: Chce VW objaviť Ameriku?
Myslím, že Corrado bol adekvátnejším nástupcom Scirocca. Iba nemal šťastie a nedostal jeho meno. Myslím, že na tejto fotke vyzerá lepšie:
[odkaz]
;-)
30. 3. 2013 17:10
Re: Hm...
Asi tak. Zaujímavé, že vtedajšia kritika Scirocca za jeho hatchbackovú podobu sa neuchytila v čase jeho uvedenia.
Ale neviem, pôvodný model bol viac hatchback alebo kupé? [odkaz] [odkaz]
30. 3. 2013 13:42
Re: Chce VW objaviť Ameriku?
Tak jsem to nemyslel. Jen říkám, že by muselo mít jiné proporce a možná by ani tak pěkné nebylo.
Avatar - white label
30. 3. 2013 00:28
Re: Hm...
Asi i proto se chce VW u Scirocca znovu vrátit ke klasičtější (a pro šíro tradičnější) karoserii kupé... ;-)
30. 3. 2013 00:17
Hm...
Dobré netreba meniť...sakra, kde som to počul...?