Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový VW Brouk se blíží. Bude to jízda (video)

David Bureš
Diskuze (10)

Hrdinou reklamy na novou generaci Volkswagenu Beetle je živočich, který dal tomuto vozu jméno. Jak jinak.

Premiéra nové generace Volkswagenu Beetle se blíží, Volkswagen představil první upoutávku na tento nový retro-hatchback. Reklama na novou generaci Brouka byla poprvé odvysílána během únorového amerického Super Bowlu, minulý týden ji však Volkswagen vysílal v USA znovu, a to během seriálu Skins. Zatím poslední díl tohoto kontroverzního seriálu, ukazujícího život teenagerů plného drog a alkoholu, sledovalo na americké stanici MTV 1,2 milionu diváků.

Reklama na nový Volkswagen ukazuje černého brouka s „rychlými“ pruhy při jeho jízdě (běhu) lesem, ve které nechybí ukázka ztráty adheze a následný efektní smyk. Závěrečná scéna pak naznačuje siluetu budoucího VW Beetle, který se má světu představit letos na podzim.

Z bočního profilu je patrné, že střecha nového Beetle přijde o svůj ryze zakulacený tvar – v horní části se narovná a zřejmě i prodlouží. To ostatně ukazují i dřívější špionážní snímky. Novinka se tím přiblíží svému legendárnímu předchůdci. Odhadujeme, že tato změna také zlepší prostor pro hlavy cestujících na zadních místech.

Nová generace dostane techniku Golfu VI. To znamená platformu PQ35 s rozvorem 2578 mm (+63 mm) a v Evropě moderní přímovstřikové přeplňované motory TSI a TDI CR. Američané dostanou čtyřválec 2,0 (85 kW), pětiválec 2,5 (125 kW) a turbodiesel 2,0 TDI (103 kW), které se montují do amerického Golfu a Jetty.

Volkswagen Brouk, oficiálně nazvaný Type 1, se vyráběl mezi lety 1945 a 2003, kdy vznikl ve více než 21,5 milionu exemplářů. Volkswagen New Beetle se v sériové podobě objevil v roce 1998, jako jeden z prvních automobilů s retro designem. Loni byla v prodeji Final Edition, lakována světle modrou barvou Aquarius Blue. Modrý lak u hatchbacku doplnil černý střední díl střechy, u kabrioletu střešní plátno světlé barvy. Final Edition bylo ve Spojených státech poslední nabízenou verzí současné generace VW Beetle, edice byla limitována na 1.500 exemplářů každé karosářské varianty.

Nový Brouk zřejmě přijde o přívlastek New, mělo by jít už pouze o VW Beetle.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - white label
28. 3. 2011 16:06
Re: Jo takhle nějak má vypadat vymakaný auto,
Tys to jen nepřesně pochopil. brouk má "náhon" na všechny nohy a Brouk ho zase může mít na všechna kola (All Wheel Drive)... ;-)
Avatar - Michal Fokt
28. 3. 2011 15:53
Superbowl reklamy
Když už se tu oprašují reklamy z letošního Super Bowlu, dovolím si upozornit na těm nejlepším kouskům věnovaný článek na AUTOFUN [odkaz] ;-)
28. 3. 2011 15:17
Re: Jo takhle nějak má vypadat vymakaný auto,
O to at uz se postaraji na reklamacich. ;-)
Avatar - positivemind
28. 3. 2011 15:15
Re: Jo takhle nějak má vypadat vymakaný auto,
Tam záleží, jestli někdo broučíkovi někdo ty 2 kola neutrhnul
Avatar - Ronault.
28. 3. 2011 13:38
Re: Jo takhle nějak má vypadat vymakaný auto,
>:D :yes: