Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odboráři Škoda Auto: V úterý v 6:00 začne stávka.

Dan Vořechovský
Diskuze (193)
V úterý bude v mladoboleslavské Škodě zahájena časově neomezená stávka. Odboráři nepřijali ani poslední návrh Škody (nárůst platů o 10%) a vedení automobilky se tedy v pátek vrátilo k původnímu návrhu nárůstu platů, tedy 7,5% plus dorovnání inflace nad tř

Aktualizováno pondělí 16:50:

Právník odborů ve ŠkodaAuto Jiří Hašek pro Auto.CZ potvrdil, že časově neomezená stávka začne v úterý v 6.00 v lakovně a postupně se bude přesouvat na další provozy, což vzhledem k návaznosti výroby de facto zastaví chod továrny. Seznamy stávkujících odboráři vedení nepředali, protože se podle nich nejedná o stávku v rámci kolektivního vyjednávání.

ŠkodaAuto má denní produkci zhruba 2500 aut.

Akualizováno neděle 16:00

Odboráři se na své čtvrteční radě dohodli, že poslední návrh vedení Škoda Auto a.s. na růst mezd nepřijmou. Vedení Škody následně došla s odboráři trpělivost, svůj poslední návrh stáhlo a vrátilo se k původnímu návrhu, který počítal s nárůstem tarifních mezd o 7,5 % v tomto roce a o 2,5 % v následujícím roce. Je téměř jisté, že v úterý bude v automobilce zahájena stávka. Rozhodujícím problémem se ukázala být inflační doložka, o níž měla každá strana jiné představy.

Personální šéf Škody Martin Jahn uvedl, že poslední nabídka Škody byla podle něj velkorysá a nedávala ke stávce důvod. Poslední návrh Škody počítající s celkově třináctiprocentním nárůstem mezd byl podle Jahna na hranici únosnosti a další ústupky odborům by byly nezodpovědné vůči dalšímu rozvoji firmy. Varoval před tím, že by v případě výraznějšího nárůstu mezd mohly být některé projekty v rámci koncernu Volkswagen přesunuty do jiných továren. Přesun výroby do zahraničí Jahn nepovažuje za aktuální téma.

Jak uvedl šéf odborů Škody Jaroslav Povšík, stávku si přáli zejména dělníci. Na odborové radě totiž nepřevládal jednotný názor a někteří pracovníci s vyššími příjmy považovali návrh Škody za akceptovatelný. Dělníci z linkových provozů však byli zásadně proti a chtěli stávku. Povšík také uvedl, že kdyby se návrh Škody týkal pouze tohoto roku, odbory by ho přijaly.

Dan Vořechovský
Diskuze (193)
16. 4. 2007 21:50
Re: můj pohled
Ty jseš nějakej zabedněnej modrej *, co nemá ani tolik odvahy založit si tu nick natož se registrovat.
16. 4. 2007 09:01
Re: TERORISTŮM A VYDĚRAČŮM NEUSTUPOVAT
Ked takto budu jednat odborari aj v Hyundai, tak tu fabriku zavru prv ako zacne poriadne vyrabat...
15. 4. 2007 23:10
Re: To si děláš *????
Hele, takze podle Tebe by meli stavkovat tak dlouho, dokud jim nedaj 100tis mesicne? Protoze podle Tebe jsou to jinak srabove, kdyz si zaslouzi stejne penize jak v Nemecku jo???? Nejdriv se probud a rozumne uvazuj!
Avatar - Chuck Norris
15. 4. 2007 19:31
Re: nadělají si do bot
:yes: :yes: :yes: :yes: jak stádo telat jdou za vůdcem....
Avatar - Chuck Norris
15. 4. 2007 19:26
Re: DĚKUJEME ODEJDĚTE!!!
takže raději začnete topit škodovku než abyste ustoupily ze skoro pětinovýho nárůstu mezd? děkujeme odejděte!