Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odbory: Škoda Auto má na odstavných plochách 20.000 nedodělaných aut

Diskuze (2)

Automobilka Škoda Auto má nyní na odstavných plochách kolem 20.000 nedodělaných vozů. Maximum je stanoveno na 40.000 vozů.

Současná situace je podstatně lepší než v loňském roce, když bylo nedokončených skoro 50.000 aut kvůli nedostatku čipů. Nekompletní jsou vozy Octavia, kterým chybí dveřní výplně. Informoval o tom týdeník Škodovácký odborář.

Video se připravuje ...

Situace podle Škody není dobrá. "Poslední týdny se nevyráběly vozy Enyaq a vůz Octavia sjížděl nekompletní bez výplní dveří z Grupo Antolin. Celkem závody Mladá Boleslav a Kvasiny produkují zhruba 2300 vozů, dříve přitom nebyl problém vyrábět přes 4000 vozů," informoval podle týdeníku místopředseda Odborů KOVO Josef Zmrhal.

Předseda podnikové rady Jaroslav Povšík uvedl, že podle nejnovějších informací není v plánu žádná hromadná odstávka výroby. Podařilo se podle něj zajistit dodávky čipů. Výrobu částečně obnovila také společnost Grupo Antolin, která opět začne dodávat dveřní výplně pro octavii. Člen představenstva Škody Auto pro nákup Karsten Schnake tento týden uvedl, že výrobu obnovil také ukrajinský dodavatel kabelových svazků, obnoví se také výroba modelu Enyaq.

V příštím týdnu zruší Škoda podle odborů řadu směn v některých provozech, některé směny budou v omezeném režimu. S nutným rušením směn se Škoda potýká pravidelně již delší dobu.

Kvůli nedostatku polovodičů a pandemii koronaviru automobilka loni zákazníkům na celém světě dodala 878.200 vozů, což je o 12,6 procenta meziročně méně. Nedostatek čipů způsobil, že Škoda nevyrobila 280.000 aut.

Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - petr petrumr
26. 3. 2022 07:27
kde jste?
Vzpomínám na diskuzi a tam jeden škodovkář napsal, že si vymýšlím, že tych aut je jenom kolem stovky. Kdyby škodovka a VW slovakia neměla odbory, tak pracovníky propustili a nezasírali nám prameniště pitné vody autama. Normální člověk když stojí na trávě, tak má pokutu, ale škoda odstaví bez záchytné kanalizace tisíce aut a nikomu kromě pár lidí to nevadí.
Avatar - MS-sport
25. 3. 2022 13:16
A další díl ze seriálu
Naši EUfurianti :-! :yes: