Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odhalení nové Lancie Ypsilon se blíží, automobilka poutá na speciální edici

Marek Bednář
Diskuze (13)

Lancia odhaluje malý stolek mezi předními sedačkami nového ypsilonu. Je čalouněný kůží a má napomoci dojmu, že jste na palubě vozu jako doma. Zbytek auta odhalí v únoru příštího roku.

Současná Lancia Ypsilon je na trhu už od roku 2011. Nejvyšší čas na nástupce tedy byl před čtyřmi lety, koncern FCA, který je dnes součástí Stellantisu, však chtěl život značky Lancia ukončit a neinvestoval do ní peníze. Díky ypsilonu, dodnes pozoruhodně dobře prodávanému na svém domovském trhu, však automobilka přežila – a tento malý model dostane zanedlouho nástupce.

To víme už nějakou dobu, nyní se ovšem k odhalení novinky posouváme blíže. Lancia totiž zveřejnila dvě krátká upoutávková videa, na nichž ukazuje zaváděcí specialitku Edizione Limitata Cassina. Ta bude dostupná pouze v 1906 exemplářích – podle roku založení značky Lancia – a všechny budou jezdit výhradně na elektřinu.

Videa se soustředí na kůží čalouněnou část konzole mezi předními sedačkami, kterou automobilka označuje jako „tavolino“ – italským výrazem pro malý stolek. Svým způsobem to je i odkaz na to, proč se tato limitovaná edice bude jmenovat „Cassina“ – takový název nese italský výrobce designového nábytku, který na této verzi ypsilonu spolupracoval.

„Vůz se stal ultimativním vyjádřením dojmu, že jste na palubě vozu Lancia doma. Vyzdvihuje cit pro detail, materiály, barvy i prostory,“ komentuje speciální edici Luca Napolitano, šéf značky Lancia. Dodává, že tavolino je zcela novým prvkem, který má pomoci osádce cítit se jako doma.

Odhalení nového ypsilonu je v plánu na únor roku 2024. Do té doby se podle automobilky máme těšit na další detaily v dalších upoutávkách.

Marek Bednář
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
30. 11. 2023 09:36
Re: Re: Lancia
To na veci nic nemeni.
Zpracovanim a stylem to je premie.
Jen hodne mala...
30. 11. 2023 08:17
Re: Re: Lancia
No ale jen v Itálii, okolní svět to prostě nebral ;-)
Avatar - Ja Prvni 123
29. 11. 2023 19:02
Re: Re: Lancia
1.0 by byla lepsi, ale co uz ted.
Avatar - Ja Prvni 123
29. 11. 2023 19:01
Re: Re: Lancia
No, ale tohle fakt je premie... mezimalymi auty.
Avatar - del42sa
29. 11. 2023 18:32
Re: Re: Re: Lancia
jo, ale jen pro Ypsilonku. Ostatní dvě (větší) Lancie mají být už jen čistě elektrické .... Pokud teda strejda Tavares nezmění plány :-!