Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Futuristická Lancia Pu+Ra HPE se ukazuje v novém videu. Značka spustí ofenzívu už příští rok

Lukáš Volšický
Diskuze (5)

Nejnovější designová studie oživující se Lancie se ukazuje v novém oficiálním videu, kde automobilka prezentuje i funkční elektrický pohon. Za volant usedl sám generální ředitel značky.

Globální koncern Stellantis se připravuje na znovuzrození kultovní Italské Lancie. Už letos v dubnu nám představil nový futuristický koncept Pu+Ra HPE, kterým nás láká na budoucí design, inovace i technologie nadcházejících produkčních modelů značky. A teď nám ukazuje, že není obyčejnou automobilovou sochou, ale opravdovým pojízdným prototypem.

Znovuzrození Lancie: Představení konceptu Pu+Ra HPE

Na nejnovějším oficiálním videu se designová studie ukazuje jako koncept s funkčním elektrickým pohonem, za jejímž až kosmickým volantem sedí sám Luca Napolitano, generální ředitel automobilky. Nový koncept je sice údajně bezchybně ovladatelný, ale i přesto je s ním zacházeno s citem a respektem. Ostatně, tak už to u extrémně drahých prototypů bývá.

Nová Lancia Pu+Ra HPE Concept vzdává hold legendárnímu rallyeovému Stratosu i modelovému pojmenování HPE, přičemž význam zkratky se změnil z „High Performance Estate“ na moderní slovíčkaření „High Performance Electric“. Automobilka se sice nikdy nezmínila o technice prototypu, ale už v minulosti odhalila, že v následujících letech vyvine elektromobily s dojezdem přesahujícím 700 kilometrů.

Dokonce i v novém videu se Luca Napolitano věnuje spíše designovým rysům konceptu a připomíná, že na vývoji elegantního interiéru automobilka spolupracovala s italským výrobcem nábytku Cassina. Zajímavostí jsou i dveře pokryté materiálem MARM\MORE kombinujícím mramorový prach s voděodolnou recyklovanou tkaninou v přírodních barvách.

Video se připravuje ...

Cesta k novým modelům Lancia Ypsilon, Aurelia a Delta

Lancia Pu+Ra HPE už brzy vyrazí na evropskou tour po šesti zemích, v nichž oživující se značka vidí nejvýznamnější obchodní potenciál. Automobilka v příštím roce představí zbrusu novou generaci modelu Ypsilon, dalším pokračováním bude vlajkový elektrický crossover Aurelia v roce 2026 a za další dva roky se vrátí také Delta jako elektrický hatchback.

Lukáš Volšický
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
25. 6. 2023 15:16
Hmm, je mi z toho smutno.
Osklive, bez napadu, elektricke.

:-(
25. 6. 2023 10:06
Re: Lancia
Jenže to by se musela vrátit ke sportovním 80kovým kořenům a udělat lehké retro Delty s turbo benziny a ne k rádoby "prémii" značce s elektrem, kde nemá na co navázat. Stellantis se zatím nepoučil ani s Alfou a ani s DS a hází sem třetí značku a ani ta nebude úspěšná... :no:
Avatar - del42sa
25. 6. 2023 09:33
Re: Lancia
jako znovuzrození Lancie bych podpořil všemi deseti, ale ne takto jak to dělá PSA/Stellantis
25. 6. 2023 09:21
Re: Lancia
Souhlas, zbytečná záležitost…
Avatar - del42sa
24. 6. 2023 08:09
Lancia
vyhozené peníze ....