Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Odkaz pokračuje. Lia Block vyhrála svůj první rallyeový šampionát!

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Dcera slavného amerického showmana a závodníka Kena Blocka ukazuje, že po otci zdědila jen to nejlepší.

Geny se nezapřou. Alespoň v případě sedmnáctileté závodnice Lia Block, dcery Kena Blocka, který v lednu letošního roku tragicky zahynul při nehodě na sněžném skútru

Lia Block se do světa rallye již vrhla v minulém roce, když se zúčastnila několika závodů amerického šampionátu ARA (American Rally Association) za volantem Fordu Fiesta. Pro rok 2023 se jejím hlavním programem stal právě tento šampionát, tentokrát se speciálně upraveným vozem Subaru BRZ první generace.

Jak to dopadlo? Jeden závod před koncem šampionátu je jasné, že se Lia Block se svou spolujezdkyní Rhianon Gelsomino staly šampionkami v kategorii vozů se zadním pohonem. Ve svých sedmnácti letech se stala zároveň nejmladším vítězem šampionátu v historii. Při cestě za historickým titulem získala v sezóně čtyři vítězství a jedno druhé místo. 

Šampionát ARA nebyl pro Block jedinou aktivitou letošního roku. Dále se zúčastnila několika kol Nitro Rallycross Championship a od poloviny roku se připojila k šampionátu elektrických off-roadů Extreme E, kde tvoří dvojici s dvojnásobným šampionem DTM Timo Scheiderem. 

Video se připravuje ...

S jistotou výhry v šampionátu se Lia Block rozhodla pro poslední závod sezony, kterým je Lake Superior Performance v Michiganu, usednout za volant legendárního Fordu Escort Cosworth skupiny A. A to samozřejmě na počest svého otce, který tento speciál vlastnil. 

Ken Block byl již během svého života na svoji dceru nesmírně pyšný. Nyní, rok před dovršením plnoletosti, je právoplatnou šampionkou rallyeového šampionátu. Něco nám říká, že o Lie Block v budoucnosti ještě uslyšíme. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme