Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazená Škoda Superb zachycena v provozu! Jaké změny odhalila?

Stanislav Kolman
Diskuze (91)
Jednou z chystaných novinek mladoboleslavské automobilky pro příští rok je facelift třetí generace Superbu. Ještě před premiérou byl zachycen v provozu.

Hlavním tahákem Škodovky pro příští rok se jistě stane malé městské SUV Kosmiq, dočkáme se prvního elektromobilu v podobě eCitiga a na podzim se nám představí čtvrtá generace prodejně úspěšné Octavie. Mezi všemi těmi novinkami ale nesmíme zapomenout ani na omlazovací proceduru vlajkové lodi Škoda Superb.

Čtenář Jakub Růta nám zaslal fotografie a videa faceliftovaného Superbu třetí generace, který se bez výrazného maskování proháněl po dálnici D10. A první záběry na auto prozrazují chystané změny.

Nečekejte žádnou revoluci, ale spíše drobné kosmetické retuše. Na snímcích si všímáme přepracovaných světlometů a výraznější masky chladiče. Zatímco doposud nabízel Superb v nejvyšší specifikaci adaptivní bi-xenony, s příjezdem nové verze už mají být na výběr full-LED světlomety. Opomenout nesmíme ani přepracovanou nabídku kol.

Změny na zádi prototypu se snaží být neviditelné, přesto o nich víme. Řeč je hlavně o jiné grafice světel a chromované lince, jež bude nově zadní pár svítilen propojovat. A z pořízeného videa se nám zdá, že Superb dostane blinkry, které se rozsvěcí postupně ve směru odbočování. Toto dynamické řešení Škodovka prvně aplikovala u nedávno představeného modelu Scala a Superb tak zřejmě bude dalším nositelem.

Pokud jde o motorové změny, tou nejvýraznější bude příjezd elektrifikované verze s plug-in hybridním pohonem. Kombinuje patnáctistovku TSI (110 kW) s elektromotorem (70 kW), přičemž dojezd na elektřinu se má pohybovat okolo 70 kilometrů. Jde o stejnou techniku, kterou co nevidět najdeme i v koncernovém sourozenci Passatu GTE.

Stanislav Kolman
Diskuze (91)
27. 10. 2020 23:52
Re: Motorizace u PHEV
Pořád čekám, kdy konečně nasadí tu 1.5 TSI do Superb a Octavia PHEV, když už se dle vás 1.4 TSI nevyrábí :*)
Avatar - Ja Prvni 123
23. 12. 2018 23:32
Facelift?
A už lícuje kapota s předníma blatníkama?

A už palubní deska navazuje na obložení dveří? A obložení dveří už nebude z papíru?

Tak nic, no...
23. 12. 2018 08:49
Re: Facelift netreba
Proboha proč?! 8-s To se VW toho našeho Superbíka tak bojí? >:D
23. 12. 2018 08:47
Re: Facelift netreba
A co je to HUD?
23. 12. 2018 08:43
Re: Nejlíp vypadal první Superb
Největší průser Superbu I. generace bylo, jak se mu kroutila kastle. Proto nejdřív ani nemohl mít ty sklopná zadní opěradla. Dodnes nezapomenu, když jsem s tímto autem kdysi jel na služebku do Paříže - kroutil se tak, že s ním nebylo možné jet bezpečně po německé dálnici více než 160 km/h... Pak v Kvasinách začali potichu do prahů vevařovat speciální trubky s vysokopevnostní oceli, tak se to o něco zlepšilo, ale i tak nebyly jízdní vlastnosti prvního Supa žádná hitparáda (např. motory s umístěním ala Audi, hluboko předsunuté před přední nápravu, vzadu vlečka...) :-O ;-\ :'-(