Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Omlazený Genesis G70 unikl na veřejnost. Změní se opravdu hodně

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Na velké změny v rámci faceliftu nejsme v poslední době zvyklí, přesto se takové případy najdou. Dokazují to uniklé snímky Genesis G70.

Zatím není jasné, kdy se modernizovaný Genesis G70 oficiálně představí světu, podle úniku špionážních fotek je ale zřejmé, že na premiéru už nebudeme muset dlouho čekat. A jistě vás nepřekvapí ani fakt, že luxusní sedan kráčí ve šlépějích větších sourozenců - G80, G90 a GV80.

Poznat je to hlavně vepředu, kde novinka dostává výraznější masku chladiče a rozdělené hranaté LED světlomety. Větší je rovněž centrální otvor pod maskou chladiče a boční přívody vzduchu. Přepracovaná záď zase zahrnuje integrovaný spoiler na víku zavazadelníku a všímáme si výrazných oválných koncovek výfuku.

Uniklé snímky zatím nezachycují interiér, na změny v kabině si tak musíme ještě nějaký čas počkat. Všeobecně se očekává, že automobilka zapracuje na kvalitě materiálů a nabídne digitální přístrojový štít, stejně jako omlazenou variantu multimediálního systému.

Úplně jasno není ani o technice, ale už dříve se spekulovalo, že přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec bude nahrazen jednotkou s objemem 2,5 litru, jež poskytne výkon 216 kW a 420 newtonmetrů točivého momentu. Nejenže si parametry ve srovnání s předchůdcem polepší o 28 kW a 68 newtonmetrů, ale nadále zůstane v nabídce i manuální šestistupňová převodovka, zatímco za příplatek bude k dispozici automat.

Oficiální datum premiéry ještě neznáme, Američané ale předpokládají, že k nim omlazená novinka zamíří v průběhu roku 2022. Uniklé snímky můžete ve fotogalerii porovnat s aktuální verzí modelu.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - kari.laz
25. 6. 2020 13:58
tak to je
Hodně hnusný :-(