Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

On-line chat Auto.cz: Vladimír Vošický z Hyundai Motor Czech odpovídal na vaše dotazy

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)

Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech, navštívil redakci Auto.cz. Více než čtyři hodiny odpovídal na vaše otázky.

Video se připravuje ...

Po úspěchu online rozhovoru s Petrem Pečenkou, ředitelem Škody Auto ČR, jsme se rozhodli oslovit zástupce jednoho z nejvýraznějších konkurentů: Vladimíra Vošického, který zastává stejnou funkci u českého zastoupení značky Hyundai.

Přinášíme výčet toho nejzajímavějšího, co jsme objevili v odpovědích, celý přehled si můžete přečíst pod článkem.

Začátkem roku bylo na český trh oficiálně uvedeno nové Santa Fe a nová je i třídveřová verze modelu i30. Na jaře se k nám dostanou dva sportovní modely - Veloster Turbo a Genesis Coupe a ve druhé polovině roku přijde na český trh facelift modelu ix35 a nová generace modelu i10.

V současné době se v České republice vyrábějí modely ix20, i30, i30 kombi a ix35. Rozšíření o další model se neuvažuje.

Pokud jde o prodané verze modelu i30, jejich plánovaná skladba pro letošní rok je 60 % kombi, 30 % v pětidveřové a 10 % v třídveřové verzi. Jeden ze čtenářů se ptal na dostupnost přeplňovaného agregátu 1,6 GDI z modelu Veloster Turbo pro i30. Vladimír Vošický v současné době nemá informace, kdy se pod kapotou objeví.

Častým dotazem byla absence češtiny v palubním počítači vozů Hyundai. Vývojáři prý mají tuto položku na seznamu drobných, ale významných inovací.

Část diskuse byla věnována i modelu i40. Dozvěděli jsme se, že s pohonem 4x4, ani s LPG se v souvislosti s ním neuvažuje. V plánu není ani přestavba motoru 1,6 GDI na CNG. "Přestavbou na CNG omezíte velikost kufru nehledě na skutečnost, že četnost čerpacích stanic v ČR není velká a tím pádem jízdní dosah je velmi omezen," argumentuje Vošický.

Řeč přišla i na mistrovství světa v rallye, konkrétně na model i20 WRC. Vozy připravuje společnost Hyundai Motorsport, která sídlí nedaleko Frankfurtu. Šéfem týmu je zkušený Francouz Michel Nandan. První soutěží MS, které se Hyundai zúčastní bude Rallye Monte Carlo 2014.

Video se připravuje ...

Online rozhovor - Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech

Lukáš H.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jestli se dáv nejbližší době očekávat nástup nových motorů a jakých. Třeba VW koncern, má 1.2TSI. Vaše motory 1.4CVVT a 1.6GDI nejsou špatné, ale TSI mají příjemnější průběh a spotřebu.
Děkuji za odpověď a ať se Vám daří
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobry den, Hyundai ma v soucasne dobe velmi dobre motory, sam jste si vsiml. No novych preplnovanych pracuji nasi vyvojari a v pravou chvili s nasimi novinkami vyjdeme.
Jenda
Nejdřív u Fordu, teď u Hyundaie - která značka je lepší?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobry den, historicky byl Ford prvni - v roce 1903, kdy Ford vznikl, Hyundai ještě neexistoval. Podobně to bylo i se mnou, v roce 1990 v ČR Hyundai nebyl. Začal jsem s Fordem, pokračuji ale s Hyundai, protože je to všestranně progresívnější značka, vyrábější opravdu kvalitní vozy.
Lukin
Dobrý den, jste znám svým tvrdým postojem k reexportům. Pořád v tomto směru držíte fazónu a jak na tom je v tomto ohledu Hyundai?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den. Jenom Vás opravím, nikdy jsem nebojoval proti reexportům, to je normální součást obchodních aktivit. Dlouhodobě mi ale vadí nepoužitelnost v ČR vydávaných statistik tzv. prodejů, které obsahují až 30% vozů, zaregistrovaných bez zákazníka samotnou značkou, která je pak nejapně oslavuje, jako svůj "úspěch". Můj postoj není vůbec tvrdý, Hyundai prodává skutečným zákazníkům a samoregistrační šaškárně některých, dříve úspěšných značek, se pouze směji.
roman
Tovarna v Nošovicích vyrábí jaké modely a pro který trh mimo ČR jsou určeny?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Továrna v Nošovicích vyrábí modely ix20, i30 a ix35. Tyto modely jsou exportovány do téměř 60 zemí Evropy, Blízkého Východu, Afriky, Karibiku a Austrálie.
Roger
Pane, Vošický, čím to je, že Hyundai vyrábí nejkvalitnější automobily?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, Hyundai zakomponovává špičkovou kvalitu již do samotného vývoje nového modelu, vyrábí vozy velmi efektivně, s využitím nejmodernějších technologií. Díky špičkové kvalitě Hyundai si můžeme dovolit nabídnout našim zákazníkům jako jediní 5-letou komplexní záruku bez omezení. Do našeho pojetí kvality navíc patří skvělý design, bohatá výbava, nejkvalitnější materiály, pokrokové technologie, výborné jízdní vlastnosti a unikátní služby. Zkuste rozsah naší kvality porovnat s ostatními a vždy Vám vyjde Hyundai vyrábí nejkvalitnější vozy.
novotný petr
Nebudete do i40 dávat silnější motor? Měl jsem na dovolené z půjčovny kombi i40 1.7 Diesel a ve čtyřech lidech mu rychle došel dech. Chápu trend zmenšování motorů, ale na tak velké auto je tenhle diesel opravdu slabý.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
v případě požadavku na silnější motor vám mohu nabídnout 2.0 benzín s výkonem 130 kW
Petr
Máme ve firmě Hyundai i30 1,6 GDI. I když má udávaný výkon větší jak 90 kW, tak skutečnost tomu neodpovídá! Svezl jsem se i v jiném autě s tímto motorem a výsledk stejný. Jako by ho řídící jednotka úmyslně přiškrcovala. Jede spíš v nižších otáčkách než vyšších.
Pocitově bych tipoval výkon na 55 až 65 kW. Kde je problém?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
motor GDI má větší výkon v nižších otáčkách, doporučuji tedy tomu přizpůsobit i styl jízdy
Vlastislav Houbička
Plánujete zavedení downsizovaných benzínových turbomotorů, podobně jako VW, Ford a další výrobci?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
naše vývojové centrum samozřejmě pracuje i v této oblasti a v dohledné době můžeme čekat první výsledky
Miki
Hypoteticky: Objednám si vůz, výroba v Nošovicích. Jak rychle trvá dodávka a jakým způsobem a kam se vůz přepravuje? A kdo ty hle přepravní náklady hrdí - dovozce, dealer, nebo zákazník v koncové ceně?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, objednáte-li vůz Hyundai z naší české, domácí produkce, pohybuje se dodací lhůta našich nejprodávanějších verzí okolo 3 - 4 týdnů, u ostatních verzí z naší domácí produkce je dodací lhůta 6 - 8 týdnů. Váš vůz bude dopraven k autorizovanému partneru Hyundai, u kterého jste vůz objednával. Naše doporučené ceny zahrnují dopravu k autorizovanému partneru.
Petr
Dobrý den, můžeme v nejbližším čase očekávat nástupce IX55/prodloužené SantaFe? Díky.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Model Hyundai Grand Santa Fe měl světovou premiéru v listopadu na autosalonu v Los Angeles a jeho evropská premiéra proběhne příští týden na Ženevském autosalonu.
krteček
Dobrý den, mám dotaz zda budete v Evropě budovat další nový závod jako je v Nošovicích?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
V současné době o zvyšování výrobní kapacity v Evropě neuvažujeme.
Marek
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda hyundai i30 kombi dostane přeplňovaný motor a pokud ano, tak jaký a kdy a jaké změny chystáte na motorech v příštím roce v souvislosti s normou EURO 6? Budou v nabídce na hyundai i30 kombi zadní LED světlomety? 

Děkuji Marek
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
normu Euro 6 samozřejmě naše motory budou splňovat na základě platné legislativy, LED světlomety předpokládáme bude možno objednávat ve druhé polovině 2013
piper
Dobrý den, dle statistik prodeje vyšel model I40 na předních pozicích, nicméně na našich cestách jich moc nejezdí a pokud ano tak auta polepená reklamami prodejců, jak je to teda ve skutečnosti?? U konkurentů - Passat - Superb ty je vidět opravdu hodně! děkuji za odpověd
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, model Hyundai i40 přišel na český trh v 2. polovině roku 2011 a postupně se dostal ze 14. místa v třídě manažerských vozů na pozici č. 4. Vámi zmíněné konkurenční modely se v ČR prodávají mnohem déle, proto je jich prozatím na českých silnících více vidět. Sledujte spolu s námi další vývoj a již letos se budete moci přesvědčit, že Hyundai i40 díky svým přednostem - (špičková kvalita, podložená 5-letou komplexní zárukou bez omezení, skvělý design, prémiové zpracování a použité materiály, velmi bohatá výbava, výborné jízdní vlastnosti, výkonný, ale úsporný dieselový motor, unikátní služby Hyundai) dotahuje a překonává i dlouhodobě etablované soupeře. Již brzy budou díky Hyundai i40 české silnice zase o něco hezčí.
vašekP
Kdy a jestli vůbec přijde nový Genesis coupe do Evropy ?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Na český trh přijde nový Genesis coupe na jaře letošního roku.
petr1976
Dobry den, nemyslite, ze je ostuda, ze automobil vyrobeny v Ceske Republice nema software v cestine? (iX35 a zrejme i dalsi vozy) Mne by to nevadilo, ovsem otec anglicky nerozumi a oficialni odpoved z Vasi tovarny je, ze neni software pro toto vozidlo v cestine.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
česká verze navigace je již k dispozici, prosím kontaktujte svého prodejce
Tomas
Dobrý den, mám 2 dotazy : 
1. Proč není u nás takový výběr vozidel a motorizací jako v USA. Cenově tyto vozidla jsou tam auta taky za jiné ceny, jako kdyby byl kurs 1:1 ? 
2. Kdo stanovuje ceny v ČR, když stejné vozidlo Genesis coupé koupím na Slovensku po přepočtu na Kč o 100.000 Kč levněji ?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, myslím, že dotazy jsou hned 3 a odpovědi jsou velmi jednoduché - USA je zcela jiný (větší, zavedenější = dlouhodobě fungující, jinak orientovaný) automobilový trh. Cenová politika výrobců ve všech oborech je vždy tvořena pro daný trh, na kterém jsou příslušné výrobky nabízeny. Globální cena neexistuje. Cenou politiku vozů Hyundai pro český trh realizuje Hyundai Motor Czech.
Kovařík
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda rozšíříte paletu motoru které bude možné tovární upravou využívat na alternativní pohon? Konkrétně se mi jedna o motor 1.6GDI.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
ano, pracujeme na tom, nicméně prozatímní výsledky testování nám nedovolí tento produkt spustit
vabis1
Hezký den,
1) Co říkáte na nestydané kopírování technických řešení od evropských výrobců ?
2) Znáte profesní minulost pana Petra Vaňka (tiskový mluvčí HMMC) před listopadem 1989?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, 1) Hyundai je již 5 let evropským výrobcem a je velmi příjemné, že naše unikátní technologická řešení jsou návodem pro ostatní výrobce. 2)Ano.
Petr Pšenička
Mám půl roku i30 a sloupala se mi polovina "koženého" volantu: mohu jej reklamovat a požadovat volant s opravdovou kůží (jaký jsem po prodejci chtěl a zaplatil) ?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
samozřejmě že můžete, prosím kontaktujte svého prodejce a uvedenou závadu reklamujte
Jirka z Pardubic
Dobrý den, neplánujete Den otevřených dveří v Nošovicích? Myslím že by fanoušky značky Hyundai, včetně mě tato akce zajímala.
Děkuji a přeji hezký den.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Náš Nošovický výrobní závod je možné navštívit kdykoli. Více informací, jak návštěvu zrealizovat naleznete na našich webových stránkách:www.hyundai.cz.
Bedřich
Dobrý den pane Vošický, můžete prosím objasnit důvody Vašeho odchodu z Fordu?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, důvod je jednoduchý - odcházet se má na vrcholu. V roce 2008 byl Ford v ČR na špici, dnes je to značka, bojující o místa na konci prodejních přehledů. Hyundai je dynamická firma, vyrábějící nejkvalitnější vozy a v ČR navíc vystupuje v pozici silného domácího výrobce. To se nedá s Fordem srovnat.
David
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli děláte něco pro to, aby byli originální servisy hyundai vstřícnější k zákazníkovi, nechtěli ho okrádat a zaměstnávali pracovníky, kteří se snaží závadu odstranit a ne jen měnit postupně díly, které jim ukazuje diagnostika jako nejpravděpodobnější závadu. Není to samozřejmě pouze u automobilky hyundai, ale já zrovna hyundai mám a servisní střediska, např. autopalace, těmito vlastnostmi velice oplývají. Děkuji za odpověď
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
spokojenost zákazníka je naším prvořadým cílem a proto provádíme různé kontroly našich servisů jako je "utajená návštěva servisu" tzv. mystery shopping nebo audit servisních procesů, kde výsledek je vždy se servisem projednán a přijata nápravná opatření a jejich následná kontrola
Jan Kamenický
Nové modely Hyundai vypadají velmi dobře, mám jen obavy, co je za tím, že je nabízíte s takovou výbavou, zárukou atd. Zkrátka : když si Hyundai koupím , nebudu pak platit příliš někde jinde (například pojištění, služby servisu..)? 

Děkuji
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
naše Hyundai pojištění je dokladem vstřícnosti k zákazníkovi (sazba 2,75% z ceny vozidla) a Program Permanentní Mobility také, doporučuji Vám navštívit některého z prodejců Hyundai a sám se přesvědčit o cenových relacích
Robert
Dobrý den pane řediteli Vošický,
máte dobrou strategii,vizi,plánování a SMART dopředu máte jinou cenovou politiku než ŠKODA dnešní obyvatelstvo už dívá na cenu vozidla , řekl bych cenově dostupnější než ŠKODA máte nové modely SUV vpřed Škoda zatím nemá SUV,přeju Vám hodně úspěchu v prodeji aut. Nikdo v 90 letech nepočítal , že koncern Hyundai a KIA půjdou rychlým tempem což se dneska projevilo. Budete více útočit na Evropu,abyste dosáhl větší podíl na trhu vozidel než ŠKODA.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, dění v české automobilové branži připomínalo v minulosti pohádku o Honzovi. Hřmotný, jednodušší (dnes bychom řekli simple) chasník, který by ve světě neuspěl, ale doma se může stát hrdinou. Tomu dlouho odpovídalo i líčení Honzových předností - "Honza už chodí" (zatímco svět již jezdil), "Honza už běhá" (zatímco svět jezdil rychleji), "Honza už taky jede" (zatímco svět už rozvíjel kvalitu toho, čím a jak jezdit). Vyznavači kultu Honzy si nasadili klapky na oči a sami si vsugerovávali, že je svět nemůže ničím překvapit - já přeci jezdím na Honzovi, a to už něco znamená. To platilo až do té doby, kdy do ČR přišel Hyundai a začal zde vyrábět opravdu kvalitní vozy světových parametrů. Zároveň jsme začali českému řidiči sdělovat pravdu o kvalitách vozů, které za své peníze mohou mít. Je logické, že díky naší špičkové kvalitě, podložené 5-letou komplexní zárukou bez omezení, skvělému designu, bohaté a nešizené výbavě, pokorokovým technologiím, výborným jízdním vlastnostem, vstřícné ceně a unikátním službám k nám přichází stále více a více českých řidičů, kteří už s očí sundali klapky. Je zároveň logické, že se to nelíbí tvůrcům kultu Honzy. To nás ale motivuje k tomu, abychom naše tempo ještě zrychlili. To je naše odpověď.
havros
Dobrý den, jakým autem jezdíte aktuálně Vy osobně?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, můj současný vůz je Hyundai Genesis Sedan.
kim
Zdravím,kdo dělá design vozů Hyundai?Bezkonkurenčně líbivý,snad jen Toyota se mu vyrovná
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Vozy pro Evropu jsou vyvíjeny v našem evropském technickém středisku v německém Rüsselsheimu. Vedením designerských středisek Hyundai Motor Group, to znamená i koordinaci designu Hyundai a Kia, byl nedávno pověřen celosvětově uznávaný designer Peter Schreyer.
hincapie
Dobrý den,

mám BMW X3 a chtěl bych přejít na Hyundai a bojím se že že jeho pohon 4x4 se nevyrovná X drive. jaký je váš objektivní názor děkuji
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
systém 4x4, který používáme v našich vozidlech, je plně konkurenceschopný a plně zvládá všechny neočekávané situace, které se řidiči naskytnout v provozu
Z. Hudeček
Dobrý den pane Vošický, po dlouhých letech a slabých prodejů jste vsadili na ryze evropský design. Díky výborné výbavě a dílenskému zpracování máte najednou konkurence schopné vozy. Spolu s KIA jste najednou největší dravci na trhu které se derou v ČR a SR pořád v před. Pokud hledáte nového Designéra-juniora (případně jiné tvurčí pozice) tak jsem tu pro Vás. Ps: Jen tak dále
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den a moc děkuji za nabídku. Budeme-li jí moci využít, pokusíme se Vás najít. I Hyundai je tu pro Vás a všechny zákazníky.
rs
Bude mít faceliftová ix35 led světla ?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den. Ano, vůz bude představen na Ženevském autosalónu.
Peto11
Dobry den, urcite ste poculi a afere v USA, kde Hyundai a Kia nepravdivo udavali udaje o spotrebe. Realna spotreba bola vyrazne vyssia ako udavana vyrobcom. Ako je to v Europe (ČR, SR)? Su udaje udavane vyrobcom pravdive?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, údaje o spotřebě naší evropské modelové palety jsou plně v souladu s platnou legislativou Evropské unie.
tagheuer
Dobrý den,

to jste na otázku Davidovi ohledně výměny celých dílů či celků moc neodpoěvděl ... jaký je tedy trend Hyundaie? Raději měnit celky? Není to v glogálu neekonomické?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
samozřejmě, že prvotním zájmem je měnit pouze nefunkční díl a k tomu jsou vedeni mechanici při školeních. Jesliže při následných kontrolách zjistíme neoprávněnou výměnu celku místo komponentu, oprava jde na náklady servisu
GRAHAM
Dobrý den pane Vošický.Předně Vám chci pogratulovat, protože si opravdu myslím a sám jsme si to vyzkoušel, jak jste se zlepšily jak kvalitě vyráběných aut, tak i technicky.I30 je hodně dobré auto a určitě dokáže ve spoustě parametrech na "pohodu" konkurovat Golfu.Tak velký posun nikdo nečekal.Ale k otázce, kdy budou turba a kdy se začnou v současných vozech prodávat.Myslím si, že to je ten poslední kamínek do mozaiky, ve kterém zaostáváte.Děkuji za odpověď.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, moc děkuji za uznání. I když jej slyšíme stále častěji, je pro nás stále stejně motivující, abychom dalším a dalším českým řidičům dali šanci řídit skutečně kvalitní vůz = některý z vozů modelové palety Hyundai. Na rozšířením naší motorové nabídky pracujeme a v brzké době budeme moci představit i detaily těchto budoucích posil.
Michal
Dobrý den, plDobrý den plánujete letos uvés na trh nějaký nový model?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den. Ano, a to hned několik. Začátkem roku bylo na český trh oficiálně uvedeno nové Santa Fe, na českém trhu je nově i třídvéřová verze modelu i30. Na jaře představíme dva sportovní modely - Veloster turbo a Genesis coupe a ve druhé polovině roku uvedeme na český trh facelift modelu ix35 a novou generaci modelu i10.
Rumburak
Dobrý den, pane řediteli, jak je to, prosím ve skutečnosti s Vaši pětiletou komplexní zárkou? Je pravda, že servis Vašeho modelu ix20 mě každý rok bude stát cca 18.000 Kč, jak potvrdil dealer Vašich vozů v Kladně. Součastí každé provinné prohlídky, nutné k udržení záruky, je prý udajně zapotřebí absolvovat všechny předepsané procedury, nechat vyměnit všechny náplně, filtry atd. Mám-li ve svém nákupním koši i jené modely (Fabia, Focus)nutně nevycházíte nejlevněji a už vůbec né zdarma. Není ta Vaše pětiletá komplexní záruka ve skutečnosti jedna velká lež? Díky za odpověď. Pokud tedy na to budete mít odvahu....
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, 5 letá koplexní záruka je ojediněla služba, kterou nabízíme. Vámi udaná částka za roční prohlídku je nadhodnocená a pravidelný servis můžete provést kdekoliv v autorizované síti Hyundai a tím si porovnat ceny. Výrobce předepisuje jednotlivé servisní úkony, které máte pro Vaši kontrolu uvedeny v Návodu k obsluze vozidla. 5- ti letá komplexní záruka zahrnuje 5 let záruku bez omezení ujetých km, 5 let Hyundai assistenci a 5 let kondičních prohlídek zdarma (můžete využít např. před dovolenou ke kontrole stavu vozidla)
boudnis
Proč úplně opomíjíte segment užitkových aut? Svého času jsem měl ve firmě dodávky H100, žádná sláva, ale za ty peníze udělaly dobrou službu. Dnes mi nic podobného nenabídnete a skončil jsem u Francouzů/Peugeot....
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, zatím se může zdát, že segment užitkových vozů v Evropě opomíjíme a je mi líto, že jste skončil jinde, než u Hyundai. Připravujeme posílení naší modelové nabídky i užitkové vozy, zatím se ale věnujeme naplno rozšíření řad spokojených majitelů osobních vozů Hyundai, kteří k nám přícházejí v nebývale velkých počtech od dříve úspěšných značek.
Daniel Matušek
Dobrý den,
Uvažuji jako invalida o I30 a 1.6 motoru s LPG a automatem.Má varianta s 88 kw nějakou výhodu proti GDI vyjma ceny?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, motory GDi zatím nenabízíme s možností přestavby na LPG. Je pouze na Vás, kterou motorizaci si zvolíte.
Jaroslav
Dobrý den, jak velká je vaše prodejní síť? Budete ji rozšiřovat?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, v současné době máme 71 prodejních míst a i do budoucna plánujeme rozšiřování naší prodejní sítě. Nové obchodní partnery hledáme v celé ČR, především ale v Praze, Plzni, v Karlovarském, Libereckém, Pardubickém a Královehradeckém kraji. Prodejní síť bychom rádi rozšířili i v kraji Moravskoslezském, kde máme náš výrobní závod.
Pavel
Dobrý den pane Vošický, rád bych se připojil k "Davidovi" s dotazem na servisní střediska. Vlastním vůz Hyundai iX55 a jsem s ním velmi spokojený. Bohužel servisní středisko Autopalace Spořilov opravdu jmého Hyundai jako profesionálů totálně pohřbívají. Nejdříve se snaží udělat ze zákazníků úplné s prominutím "blbce", teprve následně začnou hledat problém i v autě. Opravy drobností probíhají i na 5x a ještě neúspěšně. Nevím, zdali probíhají nějaká školení na téma "jednání se zákazníkem", ale v některých autosalonech je evidentně neabsolvovali.. Jestliže provádíte " tzv. mystery shopping", zřejmě to nemá zrovna tady velký účinek. Budete i s tímto dělat něco více? Opravdu to odrazuje od dalších nákupů vašich kvalitních vozů z obavy z následného servisu a poprodejních služeb.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, děkuji za podněty. Nejenom výsledky mystery shoppingu ale i výsledky z jiných průzkumů zákaznické spokojenosti mají vliv na zpětný bonus pro servisy, jinými slovy, jestliže servis má nízký koeficient pocítí to i finančně
Karel Pavlásek
Dobrý den,
připojuji se k dotazu, máme celkem 3 automobily Hyundai a servis v okolí je hrůza. Co budete dělat s kvalitou autoservisu? Po návštěvě autoservisu ve Vyškově mě jednou nezadělali víčko od chladící kapaliny, ale stačili mi rozeštelovat sedadlo na Santa Fe a poladit autorádio. Po cestě do Prostějova mi auto vyvřelo. Když jsem tam nechal "v autorizovaném servisu" nallakovat auto, odjel jsem za asi 50 tisíc s poškrabaným opěradlem na vnitřních dveřích, nalepenými starými ochranými lištami s tvrzením, že by mi je pojišťvna neuhradila atd. Takových návštěv tam byla spousta... Vadnou lanko ruční brzdy mi spravil neznačkový automechanik až po ukončení záruky, do té doby mi servis Pytela tvrdil že je to normální - že nefunguje ruční brzda.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, děkuji za Vaše podněty. V případě opravy vozidla je potřeba vždy pečlivě sepsat zákazkový list a při převzetí vozidla se vždy přesvědčit, zda vše je opraveno tak, jak jste požadoval a případné nesrovnalosti ihned řešit na místě s vedoucím servisu nebo s ředitelem dealerství.
Martin
Dobrý den, zmiňoval jste, že designerské oddělení Hyundai má teď nově na starost Peter Schreyer. Co se stalo s panem Thomasem Burklem, který pokud vím designoval celou současnou modelovou řadu Hyundai? Mimochodem držím vám palce, udělali jste ohromný posun kupředu, Hyundai se za posledních deset let změnil k nepoznání.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Thomas Burkle je stále šéfdesignerem designového centra v něměckém Rüsselsheimu, zodpovídá tedy i nadále za design vozů Hyundai pro Evropu. Peter Schreyer bude koordinovat strategii značek Hyundai a Kia v oblasti designu celé skupiny Hyundai Motor Group.
Mirek V.
Dobrý den.
Vnímáte někdy, že testy v renomovaných časopisech jsou podjaté? 
Mám pocit, že v zemi, kde jsme donedávna měli jen Škodu, se redaktoři možná nechtěně až moc často přiklánějí k této značce. 
V testech se většinou o pozitivech aut značky Hyundai moc nepíše nebo se jen v klidu přejdou, zatímco identické plusy u značky Škoda, jsou vyzdvihovány do nebe.
Děkuji.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, hodnocení čehokoliv je vždy subjektivní. Velmi pečlivě vnímáme závěry testů vozů Hyundai i jiných značek, ale neděláme si z nich přílišné vrásky. Jsme přesvědčeni, že v Hyundai vyrábíme nejkvalitnější vozy, velkou část našich prodejů v ČR tvoří navíc modely ix20, i30 a ix35, vyráběné v ČR, kde již Hyundai zdomácněl. Kvality vozů a služeb Hyundai převyšují ostatní značky a stále více zákazníků k nám přechází od jinud. Pro nás to je důkazem toho, že ani to nejpředpojatější hodnocení nedokáže zatajit zákazníkům pravdu o přednostech Hyundai. Proto si neděláme vrásky, ty přenecháme těm méně úspěšným, kteří budou i nadále křečovitě vytvářet iluzi kvality, zatímco se my v Hyundai věnujeme vytváření kvalit skutečných.
Mirus
Dobrý den, uvažuje automobilka Hyundai o postupném zániku atmosferických motorů jako je to u konkurence? Spousta lidí dává přednost "poctivé" atmosféře než maloobjemovým turbům a já jsem jeden z nich, byl to hlavní důvod krom designu a ceny, který mne přesvědčil pro koupi Hyundaie.

Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, nedomnívám se, že atmosférické motory úplně zaniknou. Vše bude záležet na vývoji emisních limitů a tomu se přizpůsobí i vývoj jednotlivých typů motorů.
Ford vs Hyundéé
Dobrý den, ve Fordu je do dnes vedena politika reexportů. Nyní v Hyundéé jste proti tomutu reexportování vozů. Resp. registrace vozu na Českém trhu a následné reexportování do okolních zemí,které zkreslují České statistiky. Proč se ptám. Pracoval jste ve Fordu ,kde je tato "praktika" uplatňována do dnes a v Hyundéé jste zásadně proti tomu. Můžete prosím vysvětlit Váš tehdejší pohled,když jste pracoval ve Fordu a dnešní pohled na věc,když jste v Hyundéé? Jen mi nejde do hlavy ten zásadní obrat. Děkuji
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, můj náhled na vytváření skutečných prodejních výsledků se skutečnými zákazníky se nezměnil, platil i v předchozím působišti. Jsem rád, že s sebedevastující obchodní politikou Vámi zmíněné značky nemám nic společného.
lexa
budete v dohledné době vyrábět kabrio z modelu i30 3D.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, zatím jej nemáme v plánu.
StandaP
dobry den, chysta hyundai system nabijeni telefonu pres indukci ve schrance pred radickou? je to super vec, par automobilek na tom uz dela. dekuju za odpoved
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den. Ano, pracujeme nejenom na systému nabíjení, ale na Ženevském autosalonu představíme mnohem komplexnější systém propojení mobilního telefonu a automobilu.
Pietro
Dobrý den, můžete přiblížit váš pracovní den? Co děláte, kdy jdete z práce a tak dál...děkuju a přeju hodně úspěchů!
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, můj pracovní den není ničím vyjímečný, snad jen tím, že se mi v jeho průběhu, spolu s týmem spolupracovníků daří úspěšně realizovat dílčí část naší vize = stát se nejoblíbenější automobilovou značkou českých zákazníků. Nejsem zastáncem teorie, že k úspěchu je nezbytné pracovat 16 hodin denně, je ale nutné dbát na maximální využití pracovní doby ke smysluplným aktivitám. Věřím, že se o efektivitě naší práce můžete přesvědčit při pohledu na české silnice, která stále více zdobí skutečně kvalitní vozy Hyundai.
petan
.... nemyslite, ze je ostuda, ze automobil vyrobeny v Ceske Republice nema software v cestine? (iX35 a zrejme i dalsi vozy) Mne by to nevadilo, ovsem otec anglicky nerozumi a oficialni odpoved z Vasi tovarny je, ze neni software pro toto vozidlo v cestine.petr1976

česká verze navigace je již k dispozici, prosím kontaktujte svého prodejce. na dotaz čestiny odpovídáte,že česká navigace je už k dispozici, to ano to je pravda, ale můžete mi tedy říci proč není čeština i ve hlášeních stavu vozidla na palubní desce před volantem tam stále není čeština k dispozici? Pokud je čeština v navigačnímu systému tak už není takový problém tento jazyk zahrnout do palubních systémů před volantem. Pro srovnání Chevrolet Cruze má v palubní systemu před volantem i český jazyk informující různé stavy vozidla jako tř, teplota v češkém jazyce a je také ,, globální značka,, jako Hyuidai. Jinak Hyundaii fandím. Petr
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, naše vývojové oddělení samozřejmě pracuje i na češtině na přístrojovém štítu, na druhou stranu je potřeba uvést, že veškeré informace jsou zobrazeny srozumitelnými symboly
Fodus
Dobrý deň chcel by som sa spytať kedy pride novy Genesis Coupe do CZ a SK
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, jak již jsem v jedné otázce odpovídal, nový Genesis coupe představíme na českém trhu na jaře letošního roku.
Michal
Dobrý den, kdy se prosím začne v ČR prodávat nové prodloužené Santa Fe představené nyní v Ženevě? Děkuji.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, model Grand Santa Fe plánujeme v ČR uvést do prodeje v polovině letošního roku.
Janda
Dobrý den pane Vošický, chci se zeptat na model i10. Jeho prodeje se téměř zastavili a na ulici ho dneska jen tak nepotkáte. myslím že je to kvůli ceně, která je na dnešní dobu přemrštěná. Proč je i10 tak drahá? Přece to bylo jedno z nejprodávnějších malých aut?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, třída nejmenších osobních vozů je v ČR již dlouhodobě mrtvá. Je to logické, protože většina tradičních zákazníků vozů této třídy je nejvíce zasažená nepříznivou ekonomickou situací. Z tak zvaných statistik prodejů můžete nabýt dojmu, že se naopak této třídě vozů daří. Jedná se ale bohužel o vozy, které byly zaregistrovány samotnými značkami a jsou buď vyvezeny, nebo zarůstají travou na skladech, případně slouží jako zaměstnanecké vozy jedné automobilky. Jakmile se třída nejmenších vozů vzpamatuje (dříve než za 2 - 3 roky to neočekávám), využijeme potenciálnu našeho modelu i10 naplno.
Sirius
Dobrý den, čtete motoristické časopisy nebo internet o autech? Co si myslíte o auto.cz?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, ano. Jsou velmi dobrým a maximálně aktuálním zdrojem informací o novinkách, trendech, úspěších či neúspěších v aumobilové branži. Auto CZ díky pojetí a přístupu představuje špičku a etalon.
Roman Křivánek
Proč není možné dodávat Hyundai iX35 s Xenonovými světlomety? je to škoda, nemyslíte - v dnešní době...
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Xenonové světlomety pro ix35 připravujeme. Na Ženevském autosalonu představíme i další novinky ve výbavě modelu ix35.
M. Bláha
Dobrý den,

zamlová se Vám více práce u Hyundai nebo byl lepší Ford?

MB
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, neměnil bych. A to nejenom proto, že je Ford v ČR již 5 let neúspěšný. Hyundai je dynamická firma, vyrábíme nejkvalitnější vozy, v ČR jsme navíc v pozici silného domácího výrobce. JIž nyní je úspěch Hyundai v ČR bezprecedentní, a to je teprve začátek. Vy byste měnil?
Genesis
Dobrý den p. řediteli.Přivezl jsem si ze zahraničí (EU)nový Hyundai Genesis 3,8l. Deklarujete, že první výměna oleje je zdarma, ale když jsem byl na první garanční prohlídce u Vašeho servisu Hyundai, tak jsem ji platil. Bylo to správné? Nebo se na mě zahojili. Jak postupovat, že to bylo špatně?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, první výměna oleje zdarma platí na vozidla, která jsme dovezli do ČR prostřednictvím naší společnosti, nikoliv na individuelně dovezená vozidla.
kari.laz
Dobrý den, můžete se nějak vyjádřit k "extrémně" vysokým nákladům na reklamu? přes 500 000 000 Kč na cca 15000 ks automobilů?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, naše náklady na reklamu tvoří 3% z našeho obratu, což nepovažujeme za extrém. Vámi uváděná částka je součet běžných ceníkových cen. Hyundai je silný, úspěšný a efektivně hospodařící výrobce nejkvalitnějších automobilů. K tomu samozřejmě také patří umění nenakupovat za ceníkové ceny.
Daniel Matušek
Děkuji za odpověd.Váš konfigurátor ale GDI s LPG umožńuje....
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, děkuji za podnět, chybička se vloudila a ihned napravíme.
fri
Dobrý den. Jak sem pochopil, jezdíte vozem který českému zákazníkovi ani nenabízíte. Je v plánu nějaká náprava? (Neberte toto rýpnutí, prosím, ve zlém, přeji hodně úspěchů.)
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, klidně rýpejte. Málokdo ví, že kromě toho, že Hyundai je výrobce nejkvalitnějších vozů prémiových kvalit, méme také i modely, které patří do prémiových segmentů. Jedná se o modely Genesis Sedan a Equus, na jejichž uvedení do Evropy se pomalu připravujeme. Pár jich zde ale již jezdí.
Ritero
Dobrý den, vlastním vůz Hyundai i30 1.6crdi 85kw 2010 a měl jsem s již několik reklamací u kterých nenastal žádný problém. Ale nyní čekám na nový přístrojový štít který má být doručen do servisu až v druhé půlce dubna. Začal jsem reklamovat v půlce prosince. Jak je to možné, že Hyundai nemá naprosto běžný díl na skladě? Kde se stala chyba? Dáváte spoustu peněz za reklamy, ale nejlepší reklama je to co si řeknou lidi mezi sebou.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, jestliže servis nemá k dispozici potřebný náhradní díl, je potřeba, aby nás kontaktoval, abychom mohli dodávku dílu zajistit náhradním způsobem.
Jirka Brno
Dobrý den, jsem majitelem nové i40. Užívám ji necelého půl roku, předtím jsem vlastnil Škodu Superb kombi a musím říct, že jsem mile překvapen, kam se Hyundai posunul. Za poloviční cenu jsem získal vůz, který je rovnocenným, ne-li lepším vozem.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, moc děkuji za uznání i potvrzení toho, že českému řidiči nabízí Hyundai všestranně více než ostatní. Přeji hodně šťastných kilometrů.
For vs Hyundéé
Dobrý den, napsal jste: "Dobrý den, můj náhled na vytváření skutečných prodejních výsledků se skutečnými zákazníky se nezměnil, platil i v předchozím působišti" To znamená ,že kdyby Vám centrála hyundéé dovolila reexporty tak by jste je začal aplikovat i Hyundéé stejně jako tomu bylo ve Fordu. Děkuji
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, nikdy mne neinspirovalo vytváření papírových úspěchů. Vaší formulaci o povolení nesmyslů nerozumím. Hyundai má všechny trumfy a plně je využíváme. Ostatní, méně úspěšní si občas více či méně pomohou zaregistrováním neprodejných vozů na sklad.
Zbyněk
Dobrý den,vyvíjí Hyundai také nějaký hybridní vůz?Dík za odpověď
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, samozřejmě ano. Hyundai Sonata hybrid je dodávána na americký trh. V oblasti ekologických vozů patříme ke světové špičce. Jako první na světě jsme zahájili sériovou výrobu automobilu poháněného palivovými články - Hyundai ix35 FCEV.
Václav
Dobrý den pane Vošický, nejprve bych rád pogratuloval k tomu kam až jste současný Hyundai v ČR dotáhl. Nyní již k věci - rád bych se touto cestou dotázal zda-li plánujete zavést opatření proti politice některých dealerů, kteří využívají ke snížení cen nových vozů veškeré možné a často i nemožné prostředky. Dle mého názoru tímto devalvují značku Hyundai a tím i Vaši práci. Není přeci možné, aby vůz v kvalitě jakou nabízí Hyundai a se všemi službami spojenými s touto značkou byl nabízen za cenu druhořadých značek například z Rumusnka. Rovněž tím hází klacky pod nohy prodejcům, kteří svým klientům nabízí kvalitní služby a zázemí. Děkuji za odpověď.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, evropská legislativa podporuje volný pohyb zboží, tedy odstranění jakýchkoliv bariér. To v praxi znamená volnou cenotvorbu autorizovaných partnerů jakékoliv automobilky. Díky přednostem vozů Hyundai jsou to především prodejci jiných značek, kteří se marně, o to zoufaleji, snaží zastavit odliv zákazníků, směřujících právě k Hyundai. Tito prodejci a tyto značky pak předvádějí pravé cenové kotrmelce.
Roger
Dobry den,
je mozne jezdit na servisni prohlidky do neautorizovaneho servisu a nasledne uplatnit 5ti letou zaruku s odvolanim se na NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 1400/2002 ze dne 31. července 2002 O POUŽITÍ ČL. 81 ODST. 3 SMLOUVY NA KATEGORIE VERTIKÁLNÍCH DOHOD A JEDNÁNÍ VE VZÁJEMNÉ SHODĚ V ODVĚTVÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL ?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, Vámi uvedené nařízení řeší pouze provádění servisu v době zákonné záruky, Hyundai nabízí nadstandardní záruku 5 let, která platí za určených podmínek.
LukinWRC
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kdy bude možné objednat do nového Santa Fe adaptivní tempomat a el. otevírání kufru? Konkurence to běžně nabízí. A to už se nebavím např. o hlídání mrtvého úhlu. Jsou to pro mě poměrně klíčové položky. Auto mě jinak naprosto dostalo a je opravdu povedené, nepotřebuji motor 300 kobyl ale ta výbava je nutná... Děkuji a přeji mnoho úspěchů nejen s tímto modelem. Lukáš
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, moc děkuji za námět. Přepošleme našim vývojářům a jsem přesvědčen, že již brzy rozšíříme výčet prvků výbavy, tak jak to již dlouhodobě činíme.
Lucie
Dobrý den,
koupila jsem si na firmu 8.1.2013 Hyundai i30 na úvěr. Bohužel dodnes nemám velký technický průkaz k autu, takže auto nemůžu plně využívat. Bohužel na pobočce, kde jsem si auto koupila mi nejsou schopni odpovědět, proč to trvá tak dlouho a kdy technický průkaz dostanu. Co mám udělat, abych tento proces urychlila?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, technický průkaz vydáváme ihned po zaplacení vozidla k nám. Doporučuji Vám kontaktovat ředitele dealerství, at Vám podá informaci, kdy technický průkaz obdržíte.
Gazzi
Plánujete montovat do aut nižší střední třídy taky torzku jako octavia, nebo chcete jít cetsou lepšího a dražšího multilinku? dekuji
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, vývoj vozidel je plně v režii našeho vývojového oddělení v Německu.
A.K.
Vážený pane Vošický,

mám na Vás spíše profesní dotaz. Automobily jsou mojí obrovskou vášní a sleduji kolem nich veškeré dění. Chtěl bych se živit jejich prodejem, ale mám jen rok od maturity. Byl jsem však na praxi v autobazaru a tam jsem si vyzkoušel, co tato práce obnáší. Tak bych se Vás chtěl zeptat, co bych vše bych měl udělat pro to, abych se prodejcem stal.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, moc děkuji za zájem o naší značku. Pro další diskuzi na Vaše téma doporučuji přejít na přímý kontakt - využijte prosím e-mailovou adresu info@hyundai.cz
Bohdan
Zdravím p.Vošický chtěl bych se vas touto cestou zeptat,zda-li Hyundai planuje jakýkoliv face-lift pro vuz IX55(Veracruz)?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den. Ne, model ix55 nahradí prodloužená verze modelu Santa Fe, která bude pod označením Grand Santa Fe představena evropským zákazníkům příští týden na Ženevském autosalonu.
vlamic
Jsem čerstvým majitelem ix35, zatím 100% spokojenost, od té doby "mé" auto samozřejmě vnímám častěji než jiné a jezdí jich po našich silnicích opravdu hodně. Samozřejmě jsem hodně zvažoval nákup a největší proti byla neznalost skutečných nákladů (pořízení, nutný servis), proč nezveřejníte jasné informace o cenách ročních prohlídek u jednotlivých vozů? Chápu, že opotřebení (poškození neuvažuji, jestliže auto je v záruce) se může lišit, ale vesměs se musí jednat o podobné částky. Mnoho lidí mě odrazovalo s tím, že dávají za prohlídky sumy kolem 15.000,- s výměnou oleje... Myslím, že zveřejnění průměrných pravdivých nákladů, byste těmto dohadům učinili přítrž a ulehčili klientům lepší informovanost při nákupu
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, kalkulace na roční servisní prohlídky je k dipozici u každého Hyundai servisu, takže není problém si ji u daného servisu vyžádat. Ceny u jednotlivých servisů se mohou lišit, největší rozdíly mohou nastat podle použitého typu oleje a výše hodinové sazby.
VlČek
Dobrý den, pane Vošický, zajímal by mě Váš názor a odpovědi na následující otázky:

1.	Můžete popsat z vlastní zkušenosti rozdíly v technické úrovni, firemní kultuře, vnitřních procesech, vnímání značky mezi Ford, Peugeot a nyní Hyundai?
2.	Proč právě Hyundai? Prodeje Hyundai v r. 2012, jaký je Váš osobní podíl na tomto úspěchu? Byl to úspěch anebo prohra s VW, které bude letos opět vozit nálepku „importér č.1“. Zopakujete stejný výkon i letos? Proč došlo ke změně výslovnosti HYUNDAI, když originální korejská výslovnost, alespoň mě připomíná nejspíše „honda“ se zvláštní koncovkou snad „oui“ a důrazem na poslední slabiku?
3.	Poslední dotaz, jak se s oblibou říká na tělo: „Váš přístup, názory ... byly vždy řekněme odlišné“, zůstal jste „svůj“ anebo několik posledních turbuletních let Vás přimělo přehodnotit – změnit - upravit Vaše postoje, názory?

Předem děkuji za odpovědi a přeji Vám krásný den.

V.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, Hyundai představuje technickou špičku - co do kvality technické (na 1. pohled skryté) i vnímané. Firemní kultura Hyundai je orientovaná na využití všech předností a nemaření času na přešlapování. V tom se liší od kultury francouzské, v rychlosti a kvalitě rozhodování od kultury americké. Hyundai v ČR je silnou dvojkou, samoregistrační prostocviky Vámi jmenované německé značky na tom nic nemění. Mě zajímá opravdový úspěch a ten se v automobilové branži vždy měří počtem skutečných zákazníků, nikoliv počtem neprodejných vozů, které zaregistrované leží na skladech. Výslovnost "hjondé" je jedniná správná, jako hrdý a dynamický vítěz přizně českých zákazníků jsme také pyšní na to, že v našich oficiálních materiálech jméno Hyundai nekomolíme. Vše se vyvíjí, i já se vyvíjím. Své životní zásady ale neměním.
marty66
Dobrý den,
V jaké fázi je vývoj i20 WRC?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Příprava na vstup do Mistrovství světa je v plném proudu. Vozy připravuje společnost Hyundai Motorsport, která sídlí nedaleko Frankfurtu. Šéfem týmu je zkušený Francouz Michel Nandan. První soutěží MS, které se Hyundai zúčastní bude Rallye Monte Carlo 2014.
Giacommo
Máte s sebou krásnou slečnu, asi je hodně šikovná :) Dotaz: plánujete i30 kabriolet?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, ke krásným a kvalitním vozům patří krásné ženy. Pro Hyundai to platí dvojnásob, i když prozatím kabriolet neplánujeme.
Marek
Dobrý den pane Vošický, rád bych se zeptal, zda nemáte trochu obavy z vaší ač velkorysé, leč riskantní záruky bez omezení 5 let ? Auto po pěti letech může vypadat jako nové, ale i naopak.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, Hyundai vyrábí nejkvalitnější vozy, špičková kvalita je zakomponovaná již do samotného vývoje a proto jako jediní můžeme zákazníkům nabídnout 5-letou komplexní záruku bez omezení.
sargis
Dobry den, prajem Vam vela uspechov v praci. Mam dve otazky 1 - ake je vase oblubene koncernove auto? 2 - Hyundai dava pomerne vela penazi na reklamu a marketing, pomaha to zvysit predaje aj v ramci fleetu? Dakujem.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, moc děkuji za přání. Moje současně nejoblíbenější Hyundai je nové Santa Fe. Naše reklamní aktivity pomáhají v komunikaci s našimi zákazníky a sdělení předností vozů a služeb Hyundai. To samozřejmě platí pro soukromou i firemní klientelu a z obou sektorů k Hyundai přichází stále více a více nových zákazníků, kteří u svého tradičního dodavatele aut marně hledali to, co Hyundai nabízí.
Ferdinand
Dobrý den pane Vošický. Dovolte otázku pro "odlehčení".
Posloucháte nynější obrovský Hit od interpreta "PSY" a jeho "Gangnam Style"? přeci jen byste měl mít ke kultuře Vašeho chlebodárce blíže, než kdo jiný :-)
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, děkuji za odlehčení. Hit Gangnam Style poslouchá celý svět a proto je hitem. Je velmi dynamický, skoro tak jako Hyundai.
swanc
Dobrý den, neplánujete pro 1,6GDi alternativu CNG? Byla by to má volba:)

Děkuji

Honza
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, zatím neplánujeme, Přestavbou na CNG omezíte velikost kufru nehledě na skutečnost, že četnost čerpacích stanic v ČR není velká a tím pádem jízdní dosah je velmi omezen.
Pavel Pik
Dobrý den pane,
od koupě jinak skvělého i40 sedan mne zatím odrazuje nemožnost objednat si pohon 4x4.
Bude to v této modelovéí řadě v dohledné době možné?
PP
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, v současné době uvedení pohonu 4 x 4 pro model i40 nepřipravujeme.
Ickx
Dobry den, ve vsech rozhovorech dokola opakujete ze Hyundai vyrabi nejkvalitnejsi vozy. Cim to mate podlozene? Zebrickum spolehlivosti vozy Hyundai rozhodne nedominuji...
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, který z výrobců si může dovolit dát na své vozy 5-letou komplexní záruku bez omezení? Jedině Hyundai. Myslím si, že to je nejlepším důkazem kvality našich vozů.
Simone
Dobrý den, neuvažuje Hyundai o výrobě dalších modelů (i20,i40) v Evropě? Myslím, že by to pomohlo jejich lepším prodejům.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, model i20 se již v Evropě vyrábí a od příštího roku přibyde i model i10.
Honza
Dobrý den pane řediteli, chci se zeptat, zda se servis a údržba vozů, přestavných na LPG pro majitele nějak komplikuje. Mám na mysli, zda i údržbu a servis LPG zařízení provádíte ve vašem servisu, nebo je potřeba ji provádět samostatně. Také mě zajímá, zda bude v budoucnu možné zakoupit model i40 na LPG. Děkuji Honza
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, většina našich servisů je řádně proškolena na servis vozidel včetně LPG zařízení. Není proto potřeba, aby zákazník jezdil jinam. Součástí servisní prohlídky je i kontrola zařízení na LPG včetně revize. O možnosti přestavby na LPG u vozidla i40 zatím neuvažujeme.
Jarda Navrátil
dobrý den,rozdíl mezi Fordem a Hyundai jste vysvětlil,ale co Peugeot?to už tu Hyundai byla??
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, krátké působení v Peugeotu byl výborný kurz francouzštiny. Nic dalšího, v automobilové branži využitelného, jsem se tam nedozvěděl.
Viki
Dobrý den, je známo datum příchodu nového modelu Genesis Coupé na český trh? Bude k dostání verze V6 3.8 s automatickou 8tupňovou převodovkou?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, prodej tohoto modelu zahájíme s příchodem letošního jara. Genesis Coupe s motorem V6 3.8 GDI si se svými 350 koňmi zaslouží suché silnice.
Carlito
Dobrý den,
co si myslíte o Škoda Octavia, kam byste ji v ČR zařadil a co má i30 oproti Octavia 3 navíc a v čem ji poráží?
Děkuji
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, i30 je velmi vyvážené auto, nemusí se tedy honosit jedinou předností - velkým kufrem. Pokud si moderní český zákazník chce koupit kufr, navštíví obchod s cestovními potřebami. Pokud hledá opravdu kvalitní vůzu, vyhledá autorizovaného partnera Hyundai. Hyundai i30 nabízí vyšší kvalitu, podloženou 5-letou komplexní zárukou bez jakýchkoliv omezení, moderní a dynamický design, bohatou výbavu, lepší jízdní vlastnosti (více prvkovou zadní nápravu) a to vše za vstřícnější cenu.
Tonda
Dobrý den, jsem Vašim dlouholetým zákazníkem a vlastním již kolikátou generaci vozu Hyundai. Zdá se mi, že poslední dobou děláte pro své klienty čím dál méně!
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, děkuji a blahopřeji ke správnému rozhodnutí. Naše komplexní 5ti letá záruka doplněná unikátním Hyundai značkovým pojištěním a Programem Permanentní Mobility včetně nově uvedeného produktu Safe line vypovídá za vše.
Trick
Zajímalo by mě, kolik Hyundai reexportuje registrovaných nebo neregistrovaných vozidel. dík Trick
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, Hyundai se věnuje skutečným českým zákazníkům a podobné praktiky nechává méně úspěšným automobilovým značkám. Minulý rok bylo v ČR prodáno 15 162 vozů a vyvezeno pouze 46 krátkodobě registrovaných vozidel, která sloužila jako předváděcí vozidla.
Petr
Neuvazujete o zmene ceny Hyundai Santa Fe.Neni trochu nadhodnocena.Dekuji Petr
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, jsme přesvědčeni, že cena nového Santa Fe plně odpovídá jeho přednostem. Je možná překvapením, že Hyundai není nejlacinější. Je to ale překvapení pro ty, kdo si v posledních několika letech nevšimli, jaký skok produkty a služby Hyundai udělali a jak předhonili i ty dříve nejrenomovanější soupeře.
Dix
Dobrý den,mám dotaz.Ve vozech i30 a nové Santa Fe je navigace v češtině,tak jestli se uvažuje o češtině v palubním počítač.Děkuji za odpověď.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, naši vývojáří to mají na seznamu drobných ale významných inovací, které neustále našim zákazníkům přinášíme.
Dr.River
Proč se Hyundai profiluje jako "česká" značka když v ČR kromě montážního závodu nemá žádný technický vývoj, který jak známo je nejhodnotnější součástí každé automobilové značky.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, dovolím si malou opravu. Hyundai se na českém trhu neprofiluje jako česká značka, ale silný domácí výrobce.
Simča
Dobrý den, mají všechny hyundaie vypínatelný airbag spolujezdce? Třeba u Audi jsem viděla, že se za to musí připlácet!
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, ano mají a vypnutý airbag je potom signalizován řidiči.
Ritero
Dobrý den, vlastním vůz Hyundai i30 1.6crdi 85kw 2010 a měl jsem s již několik reklamací u kterých nenastal žádný problém. Ale nyní čekám na nový přístrojový štít který má být doručen do servisu až v druhé půlce dubna. Začal jsem reklamovat v půlce prosince. Jak je to možné, že Hyundai nemá naprosto běžný díl na skladě? Kde se stala chyba? Dáváte spoustu peněz za reklamy, ale nejlepší reklama je to co si řeknou lidi mezi sebou. 

Dobrý den, jestliže servis nemá k dispozici potřebný náhradní díl, je potřeba, aby nás kontaktoval, abychom mohli dodávku dílu zajistit náhradním způsobem.

Otázka:
Dobrý den, to to ten servis neví, nebo jim to mám snad říct já. Jak mají postupovat?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, servis to samozřejmě ví, ale je také možné, že u něho došlo k lidské chybě, to nemohu vyloučit.
Vacek Jan
Dobrý den pane Vošický,

Několik let působím v automotive jako obchodník pro Japonskou společnost na dodávky výrobních strojů a zařízení z Japonska. Chci se zeptat na firemní politiku Hundaye. Zda jsou na tom stejně jako Japonci a zda stroje a jednotlivé části a díly pro automobily kupují zas výhradně od Korejských dodavatelů nebo jsou otevřeni evropským či českým výrobcům a dodavatelům.

Druhá otázka trochu na odlehčení. Jaké auto používáte v současnosti? Japonci mají striktně nařízenu Toyotu.

Přeji hezký den a děkuji za odpovědi

S pozdravem Vacek Jan
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, myslím, že je to podobné, v rámci Hyundai je navíc výhodou, že Hyundai Motor Group je globální koncern, zahrnující přes 60 firem, vyrábějící produkty v mnoha oborech. V současné době jezdím modelem Genesis Sedan.
Peter
Dobry den: preco nieje hyundai takto uspesny aj na slovensku?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, myslím, že se to rychle mění a již brzy to bude opravdu vidět. Ale už i teď není před Hyundai na Slovensku moc značek.
Tailor
Dobrý den, mohu se zeptat proč v novém I30 už nelze mít plnohodnotnou rezervu?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, náhradní dojezdové kolo nebo sada na opravu pneu je v současnosti jedním z řešení, jak snížit hmotnost vozidla a tím i emise.
augustin
Neplanuje Hy v blizkej buducnosti auto s 4x4 v inom modely ako SUV? Myslim, ze tu Hy velmi straca. Zijem v AT a v mimomerstskych oblastiach (Vieden, Graz...) 80% vozoveho parku tvori Oktavia 4x4, Suzuki S4, Subaru XV a Golf4x4. Tieto modely sa tu predavaju v tisickach kusoch, podobne vo Svajciarsku. Myslim, ze by to bola trefa do cierneho....vidiet to i na obrovskom uspechu Mokky.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobry den, moc děkuji za podnět. Budeme se jím vážně zabývat, zatím ještě popřejeme Vámi zmíněným soupeřům malý náskok.
Roman
Dobrý deň,
Chcel by som sa opýtať či a kedy dorazí na trh hyundai i30 s motorizáciou 1,6 TGTI myslím benzínové turbo pokiaľ dobre viem tak označenie by malo byť takéto.
Ďakujem za odpoveď.
Pekný deň
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, motor 1,6 GDI turbo pohání v současné době náš nový model Veloster Turbo. V tuto chvíli nemáme informaci, kdy bude tento motor dostupný i pro model i30.
Martin
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, jak je možné, že importér, který vašimi slovy tak moc protestuje proti zkreslování statistik tzv. reexporty a ze stejných důvodů demonstrativně vystupuje z SDA, sám na sebe registruje tisíce vozidel, které pak nutí svým prodejcům jako ojetiny a uměle si tak zvyšuje svůj tržní podíl? Děkuji.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, je možné, že máte špatné (velmi) informace. Je také možné, že se Vaší otázkou pokoušíte o získání pozornosti. Hyundai je v Česku úspěšný v prodeji skutečným zákazníkům. Pokud Vám to vadí, můžete pomoci některému z "výrobců" zaregistrovaných neprodejných skladů a jeden z jejich pomníčků si koupit. Držím palce.
MalcolmX
Dobrý den pane Vošický, 
 rád bych si do firmy pořídil dva nové vozy Hyundai SantaFe, avšak u několika dealerů mi bylo řečeno, že nemájí ani jeden skladem k dodání. Navíc mi nebyla nabídnuta žádné zvýhodnění pro velkoodběratele. 

Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, děkuji za Váš zájem o vozy naší značky. Model Santa Fe je celosvětově velmi úspěšný a vlivem enormní poptávky jsou dodací lhůty našim českým zákazníkům v řádu 4 - 5 měsíců. Produktové přednosti Hyundai Santa Fe nás motivují i k cenové politice.
patrik
Chystá se ještě nějaký mocný vůz vyráběný v Čr?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, v současné době jsme přesvědčeni, že naše modelová řada, v ČR vyráběných vozů = modely ix20, i30, i30 kombi a ix35 je velmi mocná a o jejím rozšíření nepřemýšlíme.
Marek
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kde najdu seznam aktuálních volných pracovních pozic. Jak se mohu na volné místo přihlásit? Jak probíhá výběrové řízení? Kolik nových zaměstnanců plánujete v letošním roce přijmout? Děkuji.

Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, co se týče našeho týmu v Praze, i do budoucna plánujeme jeho rozšiřování. Šikovné pracovníky potřebujeme samozřejmě i pro náš výrobní závod v Nošovicích. Pokud máte zájem stát se členem našeho týmu, kontaktujte nás na: info@hyundai.cz.
anton
v cesku nabizite ruzne pakety ale ve skutenosti jsou to spis jinak pojmenovane stupne vybavy - nechystate se nabidnout veti individualizaci jako treba vw, ford nebo opel kde se da vybava kombinovat skoro libovolne?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, naší modelovou nabídkou se vždy inspirujeme našimi zákazníky a ne ostatními konkurenty. Navíc nejsem přesvědčen, s ohledem na prodejní výsledky, že Vámi zmiňovaná absolutní individualizace přináší zmíněným značkám skutečné české zákazníky.
K.Kraus
Dobré odpoledne, potřeboval jsem auto do terénu s benzínovým maloobjemovým motorem, ale i35 se s motorem 1.6 GDI ve verzi 4x4 nenabízí. Není to škoda?
Děkuji. KK
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, je to záležitost technická. Doporučil bych Vám verzi se silnějším bezínovým nebo dieselovým, kde využijete většího kroutícího momentu právě k pohonu 4x4.
V
Dobrý den, pane Vošický, nemám žádný nový dotaz, jen jsem Vám chtěl poděkovat za čas, který jste věnoval on-line odpovídat fanouškům značky Hyundai na jejich dotazy. I já jsem se dozvěděl mnoho nových informací, za ty mockrát děkuji, a přeji hezký zbytek dne.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Děkuji, rádo se stalo.
Martin
Dobrý den,
proč nazýváte Hyundai ix35 českým SUV? Pro mne je českým SUV Škoda Yetti. To, že Hyundai vyrábí v České republice nemusí znamenat, že je českou automobilkou.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, Hyundai ix35 je vyráběný v ČR a je to proto právem české SUV. Je velmi příjemné, že jich na českých silnicích (i mimo ně) jezdí stále více.
Lubos
Dobry den.
Kedy bude pri ix35 nahradeny stary 2 litrovy motor s 5 stupnovym manualom za nieco lepsie. Rad by som si kupil ix35 (alebo Kia Sportage) ale tie benzinove motory su velmi slabe(ropaka nemusim). Ta 1.6ka je naozaj len do mesta takze moderny benzinak Vam tam jednoznacne chyba.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, vydržte do příštího týdne. Na Ženevském autosalonu představíme veškeré novinky související s modelem ix35.
rcc
Dobrý den, jak dohlížíte na autorizované servisy Hyundai? Jejich odvedená práce je žalostná a mnoho zákazníků s nimi má problémy. Nevadí vám, že spoškozují vaší značku?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, používáme několik metod na kontrolu kvality našich servisů. Samozřejmě nespokojenost se servisem nás zajímá a každý případ řešíme.
Pavel
Jak se vam libi nova Octavie? Me ne!
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, jsem od přírody estét a rád se dívám na hezké věci. Vámi zmíněný model by na mé stupnici krásy nebyl určitě v první stovce.
Novák
Dobrý den, byla nějak komplexně vyřešena závada klepání v řízení u předchozího modelu i30? Několik vlastníků si na toto stěžovalo a nikdy nebyl jejich problém vyřešen ani po několika návštěvách servisu.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, neřekl bych závada, protože fukčnost nebyla omezena, jednalo se o zvukový projev. Každopádně řešení je známé pomocí inovovaných komponentů.
Michal083
Stále mi nejde do hlavy vaše politika Hyundaie jako českého výrobce. Ano, má zde výrobní závod. Má ale takto např. slovenský motorista mluvit o Audi Q7, že je to takové "jejich slovenské SUV"? Nejkvalitnější na trhu, přirozeně...
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, netrapte se tím. Hyundai je v ČR silný domácí výrobce, 70% našich prodejů zde tvoří auta, vyráběná v našem českém závodě.
Pavel25
Dobrý den, zajímal by mě poměr plánovaný prodejů 3D, 5D a CW u i30. Jako třídvířko se mi líbí z těchhle nejvíce, ale myslím, že se ho u nás moc neprodá. Děkuji.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, podle našich předpokladů prodáme 60% i30 kombi, 30% i30 5D a 10% i30 3D.
David PLEVA
Dobrý den pane řediteli, mám dotaz ohledně nabídky motorů. Již několikrát jsem byl svědkem toho, že v kategorii větších SUV díky nemožnosti zvolit si silný benzínový agregát odešel zákazník s nepořízenou. Vím, že velkou překážkou jsou emisní limity. Nicméně, počítá se do budoucnosti i s nabídkou benzínových motorů do vozidel jako je Santa Fe, popř. Grand Santa Fe. Já sám jsem kdysi jezdil Gensisem sedan s motorem V8 a kombinovaná spotřeba mi nepřipadala vzhledem k dynamice a výkonu nijak přemrštěná. Děkuji za odpověď
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, naše nabídka motorů je vždy sestavována s příhlédnutím k cílové zákaznické skupině. U větších modelů SUV si drtivá část evropských zákazníků vybírá dieselovou motorizaci. Naši kolegové v USA s modelem Santa Fe oslovují jinou cílovou skupinu a hlavní motorizace pro tento model je tam proto benzínový agregát 3.3 GDI.
FORD
Dobrý den pane Vošický, nebyl Váš odchod od Fordu trochu jiný než uvádíte v předchozí odpovědi .V naší branži se mluví , že jste byl odejit tak jako následně od Peugotu, hlavně z důvodu Vaší arogance vůči kolegům ze sítě ?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, je mi celkem lhostejné, čemu věříte. Nemám potřebu Vás, ani širší okolí přesvědčovat. Ti, kdo chtějí, vědí. Ostatní čtou bulvár.
Birkopf
Dobry den, ak by neexistoval Hyundai (a ani jeho sesterske firmy) ake auto by ste si Vy osobne kupil? (neberte to ako reklamu konkurencie, zaujima ma iba Vas pohlad a nazor na iny model)
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, je možné, že bych uvažoval o BMW.
Josef Jílek
Kolik vozů Hyundai Elantra bude letos v prodeji?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, odhadem 200 - 250.
Frenk
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na informace o nových modelech Hyundai, či F/lifty? Například Accent, který v USA i na východě vypadá velice hezky, u nás ale uveden nebyl (Je naplánován? nebo byl tento model zcela nahrazen modely i30 + Elantra). Nebo facelift Elantry. Mohl byste se k tomu vyjádřít? Děkuji mnohokrát. F.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, zatím o novém modelu Hyundai Accent pro český trh neuvažujeme.
kibi-mageo
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli také teď najaře pociťujete zvýšenou potřebu něhy?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, ano, ale vím, kde ji vyhledat. Nestrádám.
Novák
Dobrý den, vlastním vůz i30 a za náhradní stěrače u autorizovaného prodejce mně byla řečena částka 2500Kč. Není toto poněkud nadsazené?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, určitě je, Možná došlo k nedorozumnění s prodejcem a ten Vám nabídl kompletní stěrače včetně ramínek.
jossalito
Dobrý den pane řediteli, zajímalo by mne, co si představujete pod pojemem "nejkvalitnější vozy". Mi tohle slovní spojení (v globálním ohledu) připadá minimálně úsměvné.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, zjednodušeně tím myslím nejkvalitnější vozy, které za reálné peníze lze koupit. Vozy Hyundai skvěle vypadají, jsou bohatě vybaveny pokrokovými technologiemi, mají výborné jízdní vlastnosti a nízké provozdní náklady, vynikají technickou kvalitou, podloženou 5-letou komplexní zárukou bez omezení. To vše navíc za vstřícné ceny a doplněno unikátními službami - např. Hyundai pojištění s nulovou spoluúčastí, programem permanentní mobility.
Jenda
Dobrý den, rozhoduji se o nákupu vozu mezi Hyundai i30 kombi a nová Škoda Octavia, oboje v TDI. Jaké argumenty byste mi dal pro Hyundai? V čem je lepší (krom ceny)?
Díky, j.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, Hyundai i30 je vyrovnanější a troufám si tvrdit i kvalitnější - nebojíme se naší kvalitu potvrdit pětiletou komplexní zárukou bez omezení. Hyundai i30 má bohatší výbavu při nižší ceně a také lepší jízdní vlastnosti - víceprvková zadní náprava a kratší převisy vozu k tomu výrazně přispívají. Doporučuji testovací jízdu v obou vozech a následné vyhodnocení přidané hodnoty obou vozů. Držím palce a těším se na setkání v rámci rodiny spokojených zákazníků Hyundai.
Marmal
Můžu říct, že nová i30/i40 jsou krásná auta :-) Designově mně zaujala více, než Octavia a Rapid... a když porovnám počet vozů na silnicích (i30 2nd generation / Rapid), tak i30 jasně vyhrává.
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, děkuji za potvrzení dojmu, který má stále více českých zákazníků. Hyundai vyrábí skvělá auta a je pro nás, v rámci postavení silného domácího výrobce, milé poslání, aby těmito vozy jezdilo co nejvíce českých řidičů.
Čáďa
Jak jste spokojeni s prodeji IX20 a jaká byla Vaše očekávání? předčí je realita či nikoliv?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, model ix20 je naší prodejní dvojkou a naše předchozí očekávání překonal dvakrát.
walter
Dobré odpoledne, stále se tu řeší spíš "obyčejná" auta tak zkusím otázku z jiného soudku - jaké je Vaše vysněné auto? Nové nebo i klidně veterán?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, moje sny jsou o ženách. Skvělým autem již jezdím.
Artur
Dobrý den pane řediteli, mám takovou drsnou otázku, tak mi snad odpovíte: Kia vyrábí auta se stejnou technikou, hezčím (nebo aspoň "evropštějším") designem a často i s nižší cenou. Proč bych měl dát přednost Hyundai?
Vladimír Vošický, generální ředitel Hyundai Motor Czech
Dobrý den, v čem je Váš dotaz drsný? Strategií Hyundai Motor Group, kam patří značky Hyundai a Kia, je oslovovat zákazníky jiných značek, kteří teprve u Hyundai či Kia naleznou to, co dříve jinde nedostali. Proč si vybrat Hyundai - výběr nechám na Vás, naším cílem je stát se nejoblíbenější automobilovou značkou českých řidičů, nikoli získat úplně všechny. Chtěl bych využít i této příležitosti a poděkovat jménem svým i celé Hyundai Motor Czech Vám i všem ostatním tazatelům-příznivcům značky Hyundai, nebo jenom tazatelům a těším se se všemi na brzké shledání na českých silnicích nebo při setkání rostoucí rodiny Hyundai.
redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
27. 2. 2013 22:20
Re: Hnojde
"Patří mezi nevýraznější konkurenty Škodovky?"
Ne, škodovky určitě ne, ale koncernu VW nepochybně - zavolej Martinu Winterkornovi.
[odkaz]
A trh v ČR má celosvětově (konvergentně) nulový význam.
27. 2. 2013 20:09
Re: Hnojde
Nepovídej fakt?
27. 2. 2013 20:04
Re: Hnojde
To su mi zu za keci...chod radsej spat!
Avatar - vabis
27. 2. 2013 19:42
pacienti dnešní doby
Jůndaj je celkově demagogie dnešní doby. Klesající úroveň okopírovaného hadrware je nahrazována PR na hraně zákona. Vzhledem k tomu co pán předváděl za svého působení ve Fordu, nebo kdo má trochu přehled jak to chodí v nošovicích, tak se může jen chytat za čelo ;-\
27. 2. 2013 18:53
Hnojde
Patří mezi nevýraznější konkurenty Škodovky? Když sečte prodej všech svých modelů za minulý rok v ČR tak to nestačí snad ani na Citigo ;-\