Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel 2007: Facelift pro Vivaro a Movano

Ladislav Čermák
Diskuze (3)
Opel osvěžil obě řady úspěšných dodávek kategorie N1

Vivaro 2007

dostává do nového modelového roku pozměněný vzhled přídě i zádě, nové světlomety a obohacenou příplatkovou výbavu o PDC a světelný i dešťový senzor. Důležitá změna se odehrála i pod kapotou - původní vznětovou devatenáctistovku Renault nahrazuje nový dvoulitr stejného výrobce. Poskočily i výkony - 66 kW/240 Nm a 85 kW/290 Nm se stará o velice svižnou jízdu. Nárůst výkonových křivek zaznamela i vrcholný dvaapůllitr CDTI - nyní 107 kW a 320 Nm. Všechny agregáty nyní plní Euro IV, dvaapůllitru k tomu dopomáhá standardní, bezúdržbový částicový filtr. Milovníkům vůně benzínu se i nadále nabízí zážehový šestnáctiventilový dvoulitr.

Nabídku obohatil valník v klasickém provedení i se sníženou ložnou plochou. S dvěma rozvory, dvěma výškami a pěti typy karoserií lze nyní vytvořit dostatečně velké množství variant. Pro osobní verze lze volit nové vzory a barvy do interiéru, či například nová 16" kola.

Movano 2007

se dočkalo aktualizace motorové palety a obnoveného interiéru. Po různých obměnách se nyní nabídka ustaluje na třech výkonových variantách jediného vznětového čtyřválce - 2,5 l common-rail. Ten se nabízí ve třech výkonových variantách 74, 88 a 107 kW, přičemž nejsilnější nahrazuje dosavadní třílitr a obsahuje standardní částicový filtr (pro 88 kW za příplatek). Standardní šestistupňový manuál lze u všech motorizací nahradit samočinným Tecshiftem. Všechny verze, s výjimkou 16místného minibusu, nabízejí dvě úložné schránky pod střechou a také odkládací prostor mezi předními sedadly. Do příplatkové výbavy přibyl stabilizační systém.

Ladislav Čermák
Diskuze (3)