Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Corsa se bude prodávat v USA

Ladislav Čermák
Diskuze (26)
Šéf Opelu prozradil, že subkompaktní Corsa bude opravdu globálním vozem

Bob Lutz při příležitosti pařížského autosalonu potvrdil novinářům, že Corsa se skutečně chystá na americký trh. Tentokrát nikoliv pouze na jihoamerický, kde se pod značkou Chevrolet již řadu let úspěšně prodává, včetně verzí sedan a kombi, které Evropa nezná, ale přímo do samotných USA, které začínají pod vlivem ropné krize slyšet na pojmy jako ekonomika provozu a spotřeba paliva.

Čtyřmetrový vůz by se měl na tamějším trhu objevit během pěti let pod značkou Saturn, manažeři plánují umístit pod Sochu svobody ročně 80 až 100 tisíc vozů. To předpokládá výrobu přímo v Americe, ovšem vzhledem k nízké marži na malém voze se do ní žádný ze závodů GM v USA příliš nehrne, vůz tedy bude zřejmě produkován v Mexiku.

Podle renomovaného serveru Automotivenews.com je celý projekt ve velmi raném stádiu, pět let je minimální doba, kterou lze očekávat do jeho spuštění. Proto prý lze s vysokou pravděpodobností očekávat, že se již nebude jednat o stávající generaci Corsy, ale o jejího nástupce, který by se měl někdy tou dobou představit veřejnosti.

Ladislav Čermák
Diskuze (26)
3. 10. 2006 21:15
Re: PROČ NE?
To je v poho, já to tak ani nepochopil >:D
3. 10. 2006 21:08
Re: PROČ NE?
Nechtěl jsem sby to vyznělo, jako že tě podceňuji. Souhlas, diskutujme o autech.
3. 10. 2006 19:58
PRÉMYJOFKA
se pozná podle hvězdiček.
3. 10. 2006 17:04
Re: Šup s ní do Hollywoodu
A co třeba, že už i Amíkům dochází, že na vození dětiček do školy není zapotřebí bezpodmínečně Cayene Turbo??? 8-s
3. 10. 2006 16:09
Re: PROČ NE?
Hm, tak možná se budeš divit, ale já to mám v hlavě opravdu pěkně srovnaný a vzhledem k věku už jsem i něco zažil, co mi pěkně rozšířilo obzory, takže nejsem (aspoň v tomdle ohledu 8-s ;-) ) žádnej analfabet. Nechci brát USA jejich zásluhy po druhý válce, ale zase nechci slepě papouškovat: "USA jsou země snů, naděje a svobody", když to dnes bohužel už v mnoha ohledech neplatí... Alespoň pro mě USA žádným snem není a mluvil jsem už s pár Američanama, kteří sami řekli, že Bushova Amerika není ani stínem té svobodné a přátelské země, jako byla Amerika třeba za Clintona... Takže tak. Ale budem se radši bavit o autech, tam je výbušných témat dost a dost na to, abychom si je museli hledat i jinde ;-)