Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel láká na příchod nového levného minivozu

David Bureš
Diskuze (24)
Chystaný automobil nahradí v nabídce německé značky model Agila. Prodávat se začne příští rok.

Automobilka Vauxhall zveřejnila první snímek chystaného levného minivozu Viva, který svým jménem odkazuje na model vyráběný mezi lety 1963 a 1979. Automobil bude samozřejmě prodávat také sesterský Opel, ten však jméno své verze ještě nezveřejnil.

První snímek ukazuje profil novinky. Kabina bude vyšší, v dolní části dveří nebude chybět výrazný prolis, který je spojujícím prvkem aktuálních Opelů. Řešení masky chladiče bude vycházet z Adama.

Vůz nahradí v nabídce značky Agilu, jejíž prodej na českém trhu skončil již v roce 2010. Nový Opel se také stane jakýmsi nástupcem Chevroletu Spark, který na evropských trzích končí po postupném odchodu této americké značky ze starého kontinentu.

Svojí velikostí a užitnými vlastnostmi se tento prcek přiblíží větší Corse. Auto bude disponovat také jednodušší technikou, ve srovnání s podobně velkým Adamem tak bude levnější. Výrobce dokonce hovoří o velice atraktivní ceně. Na rozdíl od Adama novinka dále nabídne dva páry dveří, kabina bude podle dané verze čtyřmístná, nebo pětimístná.

Nový Opel bude oficiálně představen již ve čtvrtek 11. září. Jeho prodej bude zahájen v polovině příštího roku.

Nástupce Agily by podle dřívějších zpráv neměl být jediným chystaným levným Opelem. Automobilka údajně pracuje na celé řadě levných automobilů. Tyto modely mají lákat hlavně ty klienty, které dosud koncern General Motors v Evropě oslovoval modely značky Chevrolet.

David Bureš
Diskuze (24)
Avatar - pallas
11. 9. 2014 13:42
Re: PRÝ LEVNÉHO... A ČÍM TO BUDETE KRMIT PŘI CHCÍPÁNÍ NA INV
poprosím vysvetliť.
Avatar - vosicky.senior
10. 9. 2014 22:42
Re: zeby
topere, nic si z toho nedělej, starší syn gilgit je v pubertě ;-) ...to víš, se teď na základce cítí když má tátu v osmičce :-!
Avatar - pumpkin
10. 9. 2014 20:32
Re: Chevrolet Spark
Tiež mi to najprv napadlo, ale Viva nemá nad koncom druhého páru dverí taký priestor ako Spark, takže to asi nebude len nová maska...
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - pallas
10. 9. 2014 15:33
Re: Chevrolet Spark
len či prerobia aj interiér, alebo tam nechajú ten prístrojový panel z motorky?
Avatar - pallas
10. 9. 2014 15:23
Re: PRÝ LEVNÉHO... A ČÍM TO BUDETE KRMIT PŘI CHCÍPÁNÍ NA INV
asi takto nejako

[odkaz]

ďaľšie prebúchané daewoo.