Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel odmítá údajné plány na výrobu modelů od PSA v Rüsselheimu

David Bureš
Diskuze (8)
General Motors, do nějž Opel spadá, oznámil partnerství s francouzským PSA letos v únoru.

Opel odmítl spekulace, že by plánoval výrobu Citroënu C5 a Peugeotu 508 ve svém závodě v Rüsselsheimu. O chystané spolupráci informoval německý deník Frankfurter Allgemeine Zeitung s odvoláním na jednoho z odborových předáků.

Německý deník citoval vysoce postaveného odboráře Armina Schilda, který prohlásil, že se takový scénář v současné době s Francouzi závažně projednává. Opel to však označil za pouhou spekulaci, představitelé PSA to pak odmítli komentovat.

Opel k tomu říká, že součástí alianční dohody mezi GM a PSA v současné době není oblast výroby. Oba partneři se společně zabývají oblastmi logistiky, nákupu a strojírenství.

Výroba modelů francouzských značek v Rüsselsheimu by však pomohla zvýšit účinnost této zdejší továrny. Ročně by se zde mohlo vyrábět až o 130 tisíc aut více, což by umožnilo třísměnný provoz. Opel kvůli zaznamenané ztrátě čeká další restrukturalizace a výroba aut francouzských značek by automobilce mohla v tomto směru výrazně pomoci.

V současnosti Opel v Rüsselsheimu vyrábí Astru a Insignii, příští generace Astry tu však už vznikat nebude. Peugeot 508 a Citroën C5 se pak vyrábí ve francouzském závodě v Rennes.

Opel by však mohl vyrábět příští generaci Citroënu C5, šéf továrny v Rennes totiž dříve prohlásil, že o výrobu příští generace tohoto vozu se postará továrna GM. Frankfurter Allgemeine Zeitung k tomu tvrdí, že produkce MPV Opel Zafira by se zase mohla přesunout do Francie, do závodu PSA.

GM a PSA v únoru oznámily, že budou spolupracovat na vývoji malých a středně velkých aut. Zatímco technika pro kompaktní vozy by měla převážně pocházet od PSA, o vývoji větších automobilů se má spíše postarat GM.

David Bureš
Diskuze (8)
28. 6. 2012 21:55
Re: Začátek konce
folcvagen >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - DRBNUTY
28. 6. 2012 19:53
Re: Začátek konce
Zabudol si este na Ferrari >:D
Avatar - Ronault.
28. 6. 2012 19:43
Re: Začátek konce
Tak že by Opel na tom po stránce spolehlivosti prodělal? >:D
Avatar - Ada je zase tady
28. 6. 2012 18:06
Re: Začátek konce
Opel se tím zařadí do skupiny vozidel na "F" = Fiat, Ford a francouzské... :no:
Avatar - PeterLuk
28. 6. 2012 15:38
Opel
Opel, Opel, Opel, kam sa to uberáš?
Veď teraz sa v nemeckých časopisoch, novinách objavujú stále viac špekulácie o tom, že nové Oply budú vyvíjané vo Francúzsku, vyrábané vo Francúzsku, že sa GM chce Opla zbaviť, že ho chce kúpiť Hyundai a pod. Čo sa to deje? To už sa Opla chcú zbaviť aj Nemci samotní? Lebo mu niak nedôverujú... :-!