Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel pravděpodobně ve Frankfurtu novou Vectru nepředstaví

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Již nyní zveřejnil Opel tiskovou zprávu v níž informuje o novinkách, které má připraveny pro modelový rok 2008 a které se představí na letošním zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. O nové generaci Vectry se v této tiskové zprávě ale nic nepíše.

Opel uvádí, že modelový rok 2008 se ponese v duchu většího výběru vybavení pro současné modely, které dostávají bohatší základní výbavu. K zásadním novinkám, ale nedochází a podle dostupných informací uvedených v tiskové zprávě to vypadá, že se nové Vectry v sériovém provedení ve Frankfurtu pravděpodobně nedočkáme. Přesto se dá předpokládat, že Opel se na domácí půdě bude chtít předvést a přiveze nějaký zajímavý koncept, který by mohl přiblížit podobu sériové Vectry.

Výčet modernizací pro modelový rok 2008 u stávajících modelů Opel zahájil svou současnou vlajkovou lodí Vectrou OPC. Pro tento model je nově připravena na přání dodávaná šestistupňová automatická převodovka, s níž má automobil stejně jako s manuální převodovkou elektronicky omezenou maximální rychlost na 250 km/h. Vectra OPC nyní nabídne svým majitelům více bezpečí a komfortu s paketem Visibility, parkovacím asistentem a systémem monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS).

Pro modely Vectra a Signum je na modelový rok 2008 připraveno rovněž několik vylepšení. Vectra Edition Plus přichází se sedmnáctipalcovými litými koly, dvou zónovou klimatizací Electronic Climate Control (ECC), termoreflexním čelním sklem, tempomatem, palubním počítačem a novým čalouněním. Vectra Cosmo Plus přidává adaptivní bi-xenonové světlomety, kožené čalounění, vyhřívaná přední sedadla, systém monitorování tlaku v pneumatikách (TPMS), paket Visibility a parkovací asistent. Zážehový motor 2.2 DIRECT s výkonem 114 kW (155 k) bude standardně kombinován s šestistupňovou manuální převodovkou.

V modelové řadě Signum končí základní model. Provedení Edition Plus a Cosmo Plus budou identická s Vectrou. Audio a navigační systémy CD 30 MP3, CD 70 Navi a DVD 90 Navi pro modely Vectra i Signum budou vybaveny externím vstupem pro MP3 přehrávač. Vybavení Sport nabídne osmnáctipalcová litá kola společně se sportovním podvozkem, nárazníky a nástavci prahů ve stylu OPC, sportovní volant a sedadla.

Novinkou mezi modely Corsa pro modelový rok 2008 je provedení GSi s výkonem 110 kW (150 k) a maximální rychlostí 210 km/h. Svým charakterem a výkony se zařadí mezi modely Sport a OPC a bude nabízeno s třídveřovou i pětidveřovou karoserií. Corsa GSi má na zákazníky zapůsobit sportovním vzhledem a rozsáhlou standardní výbavou, která obsahuje klimatizaci, dělené zadní sedadlo, sportovní podvozek s ESP, sedmnáctipalcová litá kola, sportovní sedadla a autorádio s CD a MP3 přehrávačem, které má ovládání na volantu.

Další novinkou v nabídce Corsy je šestistupňová převodovka Easytronic pro turbodiesel 1.3 CDTI ECOTEC o výkonu 66 kW (90 k). Opel bude nyní nabízet šestnáctipalcová sedmipaprsková litá kola pro modely CATCH ME Now a CATCH ME. Pro výbavu Cosmo budou standardem jedenáctipaprsková litá kola. Zákazníci si budou moci objednat také osmnáctipalcová litá kola pro model OPC. Modely s patnáctipalcovými ocelovými disky pro modelový rok 2008 budou rozeznatelné podle nových poklic kol. Dalšími novinkami jsou lak karoserie Sunny Melon a autorádio CDC 40 Opera s přehrávačem MP3.

Antara byla zatím nabízena s trojicí motorů, prvním je základní zážehový čtyřválec o objemu 2,4 litru s výkonem 103 kW (140 k), druhý je turbodiesel o objemu 2,0 litry s výkonem 110 kW (150 k) a nejvýše postavenou pohonnou jednotkou je zážehový šestiválec do V o objemu 3,2 litru s výkonem 167 kW (227 k). Opel nyní bude nabízet Antaru a Antaru Edition s motorem 2.0 CDTI v ekonomickém provedení s výkonem 93 kW (127 k) vybavený filtrem pevných částic. V kombinaci se standardní pětistupňovou manuální převodovkou bude Antara s tímto motorem zrychlovat z 0 na 100 km/h za 12 s a dosáhne maximální rychlosti 174 km/h.

Standardní výbavou pro Antaru v provedení Edition a Cosmo bude nyní Trailer Stability Assist (TSA), systém pro tahání přívěsů. Opel Antara Edition dostane kůží obšitý volant a hlavici řadící páky. Systém Flex-Fix známý z modelu Corsa bude nabízen také u modelu Antara. Nosič ukrytý v zadním nárazníku, který unese 25 kg, je přizpůsoben k převozu dvou jízdních kol nebo speciálního boxu, který má objem 160 litrů.

Luxusní výbavu bude nabízet model Astra TwinTop Endless Summer, který bude k dispozici se stejnými motory jako ostatní provedení kabrioletu. Výbava tohoto provedení bude obsahovat kožená sedadla, osmnáctipalcová litá kola, sportovní podvozek a větrný deflektor. Audiosystém CD70 Navi bude dostupný jako alternativa ke koženému čalounění.

Pro modely Astra, Zafira, Meriva, Tigra TwinTop a Combo jsou připraveny nové patnácti-, šestnácti- a sedmnáctipalcové sedmipaprskové lité disky a také osmnáctipalcové pětipaprskové lité disky. Široká je také nabídka audiosystémů a navigací.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)