Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel v Ženevě: zábava, sport a ekologie

Libor Zezulka
Diskuze (2)
Pro blížící se autosalon v Ženevě si Opel připravil jednu světovou premiéru a několik dílčích novinek.

Pro blížící se autosalon v Ženevě (2. až 12. března) si Opel připravil jednu světovou premiéru a několik dílčích novinek. Na stánku v hale 2 ženevského výstaviště Palexpo se představí Nový Opel GT. Díky dynamickému designu, pohonu zadních kol a přeplňovanému čtyřválci s přímým vstřikováním benzinu o výkonu 190 kW/260 k má nový model všechny předpoklady navázat na odkaz původního GT z roku 1968.

V Ženevě se ve své omlazené podobě představí také multifunkční Meriva. Do roku 2006 vyjíždí Meriva s pozměněným designem, novými motory a exkluzivními doplňky a technologiemi. Novinkou v modelové řadě Meriva je verze Meriva OPC poháněná přeplňovaným zážehovým motorem o výkonu 132 kW. Nabídku ekologických a hospodárných modelů rozšiřuje nová Zafira 1.6 CNG.

Opel v Ženevě samozřejmě prezentuje i kompletní modelovou řadu. Novu vlajkovou lodí značky se stává Opel Signum poháněný přeplňovaným šestiválcem 2.8 V6 Turbo S ECOTEC o výkonu 184 kW/250 k (dosud 169 kW/230 k). Druhým novým motorem v řadě Signum je zážehový čtyřválec o objemu 1.8 l a výkonu 103 kW/140 k známý z modelů Zafira.

Libor Zezulka
Diskuze (2)