Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel začíná odhalovat GT Concept (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Autosalon v Ženevě přinese již tradičně řadu světových premiér. K těm netrpělivě očekávaným se bezpochyby zařadí GT Concept značky Opel.

První neoficiální informace o představení konceptu automobilky Opel s označením GT se objevily již na podzim loňského roku a samotná automobilka je do jisté míry potvrdila v polovině ledna. Tehdy bylo zveřejněno logo konceptu a první video, v němž jsme ze samotného automobilu vlastně nic neviděli.

Nyní je zde v pořadí druhé video a opět je zde hlavní hvězdou generální ředitel Opel Group Karl-Thomas Neumann, ale zároveň se na pár sekund objevuje i část přídě konceptu. Zahlédnout lze tvar světlometu i navazujícího nárazníku s blatníkem. Zaujme červené kolo, které má vzdávat hold motocyklu Opel Motoclub 500, představenému v roce 1928 s červenými pneumatikami.

Mnohem důležitější než samotné video je pro odhalení směrování konceptu snímek, který jej doprovází a krátký text tiskové zprávy. Fotografie totiž nabízí pohled na dvojici centrálně umístěných koncovek, což je prvek, jímž se vyznačovalo původní kupé Opel GT z let 1968 až 1973. Samotná automobilka pak připomíná prototyp Experimental GT z roku 1965, který byl přímým předchůdcem tohoto modelu a uvádí, že nový GT Concept byl navržen podle stejné filozofie.

Další informace Opel ke svému novému konceptu samozřejmě neposkytuje a nechává volný prostor pro další krátká videa. Kompletní odhalení vozu pak můžeme očekávat těsně před zahájením autosalonu v Ženevě a nejpozději v jeho prvních dnech na začátku března.

Podle starších neoficiálních informací má GT Concept představovat dvoudveřové kupé s uspořádáním sedadel 2+2. Základem konceptu se pak má stát platforma nové Astry generace K, což jej přiblíží sériové produkci a zároveň dává jasně najevo, že tentokrát budou poháněna přední kola.

Opel GT Concept má údajně posloužit pro ověření reakcí zákazníků na tento typ vozu. Pokud média i veřejnost zareagují pozitivně a projeví zájem o sériový model, pak máme produkční verzi očekávat v roce 2017. Zhruba o dvanáct měsíců později může být kupé doplněno i kabrioletem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - AUDIRS6
22. 1. 2016 00:19
Re: Dva..
Skoc si do servisu na vymenu sviecok. Nejako ti to nezapaluje. >:-[]
Avatar - Deutsch
22. 1. 2016 00:16
Re: Dva..
Ucelem konceptu není praktyčnost, Fotka není blbě natočená jen si to blbě pochopil
21. 1. 2016 18:48
Re: Dva..
Podle toho, jak je to zapuštěné do nárazníku, bude však celkem jistě falešná.
21. 1. 2016 16:44
Re: Dva..
Takový špatně natočený držák je v každém normálním autě, jenom ne úplně vždy tak hezký.
21. 1. 2016 15:51
Dva..
držáky na pití, to je supr. Rozčiluje mě, když nemám kam dát jak kafe, tak ledovej čaj. Akorát doufám, že je ta fotka blbě natočená, takhle by to úplně praktický nebylo.