Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Zafira: Modernizované MPV s novou přídí

David Bureš
Diskuze (8)
MPV od Opelu přijde o charakteristické bumerangy na přídi. Proměna čeká také jeho kabinu.

Opel aktuálně pracuje na velkém SUV, které podle některých zpráv nahradí dnešní MPV Zafira Tourer. Aktuální velkoprostorový model se ale do důchodu nechystá, ba naopak. Již brzy na trh dorazí v inovované podobě. Díky uniklým snímkům z konfigurátoru už víme, jak bude vylepšená Zafira Tourer vypadat.

Snímky ukazují, že se můžeme těšit na opravdu výrazné změny tvarů. Zafira Tourer se zbaví charakteristických světlometů protažených do jakýchsi bumerangů, která nahradí konvenčněji tvarovaná světla. Ta budou patrně dostupná i v adaptivní diodové verzi Matrix LED, představené již v astře.

Přeměna čeká i masku chladiče, nově tvarované řešení doplní vodorovná linka propojující přední světla přes logo značky. Výsledkem změn je mnohem konzervativnější vzhled než dnes. Naopak boky a záď čekají už jen jemné retuše.

Stejné změny jako na přídi můžeme čekat i v interiéru. Mnohdy kritizovaný středový panel s množstvím tlačítek bude nahrazen novou dotykovou obrazovkou. Přes ní se bude ovládat poslední verze multimediálního systému Intellink.

Na definitivní verdikt počkáme až do premiéry, podle obrázků nám ale displej přijde uložený příliš nízko. Změní se také pracoviště řidiče, nový je volant i přístrojový štít.

Změny pod kapotou jsou zatím velkou neznámou. Jistě ale nebudeme daleko od pravdy, když budeme tvrdit, že se Zafira Tourer dočká nových motorů představených v aktuální astře – benzinového 1.4 Turbo nebo turbodieselu 1.6 CDTI Bi-Turbo se 118 kW.

David Bureš
Diskuze (8)
30. 5. 2016 00:17
Nejlepší design měla Zafira
1. generace, potom už to šlo z kopce. Praktické otěrové lišty kolem celého auta včetně nárazníku a blatníků, ještě dnes se na ni dobře dívá. Dnes už se tato praktická věc zase vrací - u různých rádoby light-SUV.
Druhá generace přišla o praktické oplastování a nic nového nepřinesla. Třetí podivná generace s bumerangy vypadala divně. A tento facelift je takový nemastný, neslaný, bez nápadu. Prostě jen předek násilně přiblížili současné Astře. Nic víc.
Bumerangy
Tie "bumerangy" vyzerali oveľa zaujímavejšie. Opustiť faceliftom tak výrazný a typický rozlišovací prvok nepovažujem za šťastný krok.Nový predok mi príde nezaujímavý, bez štýlu, akoby bolo cieľom dizajnéra iba to nejak zmeniť, akokoľvek. Tie hrubé a jednoduché línie pôsobia podobne ako dizajn lowendového sedanu...
Avatar - Bubáq
27. 5. 2016 20:27
Zafira výrazně elegantnější
Rozhodně nemohu označit provedené změny za krok zpátky. Bumerangy se mi nikdy nelíbily. Nové řešení přídě je VELMI elegantní a esteticky VELMI čisté.
A rozhodně nesdílím názor redakce, že displej ve středu přístrojovky je uložen nízko. Je sice níže, než nyní, ale pořád je pěkně na očích. Ano, řešení á la Insignia by bylo ještě lepší, ale vyžadovalo by podstatné změny na tvarování rozvodů výdechů vzduchu.
Zafira je nadále nejzajímavějším MPV na trhu těchto aut bez možnosti pohonu čtyř kol. Tichá, dynamická, výborně jezdící, se skvělou pozicí pro řidiče i spolujezdce, se skvělou výbavou a s vynikající nabídkou prostoru pro pasažéry i zavazadla. Vynikající volba pro rozumně uvažující řidiče, co nestojí o SUV.
27. 5. 2016 17:37
znásilnili ju
na astre je maska so svetlometmi vychytaná, napasovaná presne, sedí každý mm, tu je to len naroubované, umelo napojené na svetlá, nekonzistentné, nezvládnuté, ale na fejslift stačí, do konca cyklu to nejako dotiahne.
Avatar - twistedTSD
27. 5. 2016 15:44
Re: Nic moc
Docela se mi líbí, ale určitě je to krok zpět co do jedinečnosti.