Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Zafira Tourer: První cena se vejde pod 450 tisíc Kč

Ondřej Láník
Diskuze (19)
České zastoupení Opelu včera oznámilo první cenu nového MPV. Kompletní ceník bude k dispozici v nejbližších dnech.

Nová generace Opelu Zafira, která se s přívlastkem Tourer začne prodávat v následujících týdnech, bude mít první cenu 449.900,-Kč.

Jde o základní zážehovou motorizaci 1,8 (85 kW). Výbava by podle vyjádření šéfa českého zastoupení značky, Pavla Šilhy, měla obsahovat standardní sadu bezpečnostních prvků (airbagy, ESP), rádio s CD přehrávačem i klimatizaci.

Poprvé v historii bude možno koupit Zafiru s pětimístným interiérem, dvě sedadla ve třetí řadě budou v nižších speficikacích za příplatek.

První vozidla se dostanou k zákazníkům na začátku roku 2012.

Druhá generace Zafiry nekončí. Její působení na trhu bude kopírovat dvojici modelů Astra-Astra Classic, kdy minulá generace zůstává v nabídce jako jednodušší a dostupnější alternativa k novému vozu.

Nabídka starších Zafir bude zjednodušena, vybírat bude možné z omezeného spektra motorů a výbav. Jediným rozdílem proti Astře bude obchodní označení. Starší Zafiře zůstane její jméno, nová bude odlišena přívlastkem Tourer.

Ondřej Láník
Diskuze (19)
28. 10. 2011 10:50
Re: Příšerné
ako hodnotis aj krasu zien ako krasu aut tak na tom musis byt fakt zle >:D
Avatar - Stefič
27. 10. 2011 09:40
Re: mpv
ale....s takovým "diskutérem" nemá cenu ani nic rozebírat. Takových nesmyslných plácání je tady spoustu. Já mám Zafiru ročník 2010 a nemůzu si na nic stěžovat.
Avatar - Ada je zase tady
26. 10. 2011 23:37
Příšerné
Starý VW Sharan oproti téhle hrůze působí jak designový zázrak. A navíc měl 4x4... BraVWo!
26. 10. 2011 22:24
Re: Exteriér je super, ale...
Hmm,
a ako ti omedzuju sedacky kufor? Zafira A, Zafira B maju rovnaku rovnu nakladaciu hranu v kufri. Zafira C to ma takisto spravene. Osobne tam ziadne obmedzenie nevidim. Skorej vidim ako obmedzenie lavicu v Zafire A, B ktora zavadza, a obmedzuje, ked chce clovek nieco previest, a vyuzit naplno dodavku.

Je mi jasne, ze to urcite vec nazoru, ale paci sa mi posun, ze vyvoj isiel tymto smerom, nakolko je tam este vyssia variabilita ako bola predtym. Takze urcite Oplu :yes: :yes: :yes: za novu zafiru (a taktiez merivu)
26. 10. 2011 21:03
Re: Exteriér je super, ale...
s tou pouzitelnostou tretiej rady sedadiel suhlas