Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opely padesátých a šedesátých let: zimy už nejsou to co bývaly…

Ondřej Láník
Diskuze (12)
Tuhé zimy té doby byly romantickou idylou, která se přesně hodila do reklamních snímků a kreseb propagujících tehdejší automobily značky Opel.

Padesátá a šedesátá léta to byl v našich podmínkách čas budování a úzkostlivého sledování státních hranic. Na západ od nás se také budovalo, jenže s poněkud odlišnými výsledky. S tím jak v Německu rostla životní úroveň, stáce více lidí si kupovalo osobní automobily a ty byly větší a větší. Tuhé zimy té doby byly romantickou idylou, která se přesně hodila do reklamních snímků a kreseb propagujících tehdejší automobily značky Opel.

Německá automobilka sice má poslední roky všemožné problémy, ale to neznamená, že si pracovníci v archivu nemohli udělat radost. Pro příznivce nedávné automobilové historie, automobilů značky Opel a romantických zimních scenérií vybrali, digitalizovali a na novinářských stránkách zveřejnili sadu dobových zimních snímků z padesátých a šedesátých let, které naleznete v dnešní sváteční fotogalerii.

Ondřej Láník
Diskuze (12)
27. 12. 2006 11:06
Re: oLYMPIA
Moskvič byl předválečný Kadett, nikoli Olympia :o)
Avatar - Ricardo
26. 12. 2006 00:03
Winter von Opel
I když ke značce pana Adama mám víceméně neutrální vztah (ale zase více pozitivní než k jiným) musím uznat že tyto fotky mají něco do sebe. A to bez ohledu na to kde všude už byly a kolik lidí je vidělo přede mnou ;-) . Děkuji Vám Ondřeji, jsou hezké. A není nad to si v těchto dnech občas připomenout, jak vypadá sníh.
25. 12. 2006 22:11
Pche....
Loni i předloni by ty fotky nafotily dokonce i u nás, tak se mi zdá že je Opel mimo mísu.
25. 12. 2006 14:17
ppjjjeeeeknéééééé
zrovna před chvílí jsem tyhle fotečky našel na jiném serveru ... a bomba... moc krásné, holt mají něco do sebe ... :yes: :yes: :yes: