Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Overfinch udělal ze starého Defenderu luxusní stylovku s V8. Stojí 7,3 milionu

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Anglická společnost Overfinch je tradičním úpravcem automobilů značky Land Rover, který funguje už od roku 1975. Teď představila zajímavou novinku.

Firma ji postavila na přání pro jednoho zákazníka, existovat má jediný takový kousek na světě. Vůz dostal jméno Overfinch 6.2L Soft Top Defender a jde v podstatě o výrazně upravený starší Defender 90 s krátkým rozvorem a jedním párem dveří.

Vůz však přišel o zadní sedačky, místo nichž je nákladový prostor z teakového dřeva, a jak napovídá název, dostal také sundavací plátěnou střechu. Výrazně prokoukl interiér, do kterého se nastěhovala sedadla Recaro, spousta zelené a hnědé kůže či výrazný volič převodovky. Možná byste ani neřekli, že koukáte na užitkový Defender.

Mezi další novinky patří 18palcová litá kola a spousta různých detailů, které jen potvzují, že nejde o obyčejný Land Rover.

Velké překvapení se ukrývá pod kapotou, kam Overfinch nacpal 6,2litrový osmiválec koncernu General Motors. Jeho výkon by měl přesahovat 450 koní. Jinými slovy, tenhle Defík bude i docela svižný. Proto ostatně dostal také výkonnější brzdy. Motor je spojen s šestistupňovou automatickou převodovkou.

A cena? Podle společnosti Overfinch zelený vůz stál zákazníka 239.990 liber, tedy zhruba 7,3 milionu korun...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme