Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Overfinch proměňuje Range Rover v agresivní Velocity

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Britská společnost Overfinch představuje dvorního úpravce vozů Range Rover, specializujícího se na luxus a komfort v interiéru. Nejnovější kreace ovšem přidává i náležitě dramatický exteriér.

Specialista na ladění a zušlechťování vozů značky Land Rover pod jménem Velocity uvádí limitovanou edici své úpravy modelu Range Rover s kompresorem přeplňovaným zážehovým vidlicovým osmiválcem pod kapotou.

Overfinch Velocity na první pohled dává jasně, že se hodlá od výchozího sériového modelu odlišit svým dynamickým až agresivním zevnějškem. Příď díky tomu nese nový přední nárazník s výraznými vstupy vzduchu, novou masku chladiče a rovněž novou kapotou motoru.

Na přepracovanou příď svým provedením navazují úpravy boků i zadních partií, kde k sobě veškerou pozornost strhává masivní provedení zadního nárazníku s integrovaným difuzorem, jemuž sekunduje spoiler na zadním oknem.

Většina nových dílů, zdobících karoserii, je vyrobena z uhlíkových vláken. Dynamiku zevnějšku pak již jen umocňují 23palcová kola Cyclone.

Overfinch samozřejmě věnuje pozornost i úpravám v interiéru. Ty se v případě prezentovaného exempláře Velocity zaměřují především na nové provedení čalounění sedadel černou kůží, kterou mimo jiné doplňují i prvky obložení z uhlíkových vláken.

Možnosti individualizace interiéru jsou zde téměř neomezené. Overfinch je připraven vyhovět svým zákazníkům pestrým výběrem materiálů i jejich barev, uspořádáním zadních sedadel, nabídkou multimediálních systémů a řadou dalších úprav.   

V případě techniky se žádné zásadní změny neodehrávají a je pouze namontován aktivní výfukový systém, který má zajistit výraznější zvukový projev vozu. Pětilitrový osmiválec s kompresorem tedy i nadále disponuje nejvyšším výkonem 386 nebo 416 kW.

Společnost Overfinch sídlící v anglickém Leedsu byla založena v roce 1975, celou dobu své historie se zabývá úpravami vozů automobilky Land Rover. Aktuálně v její nabídce figuruje vedle modelu Range Rover také Ranger Rover Sport, Range Rover Velar a Range Rover Evoque, zatímco značku Land Rover zastupuje jen již nevyráběný Defender.

Zdroj: Overfinch

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme