Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PACCAR zahájil výrobu vozidel DAF v Brazílii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Svůj nový montážní závod DAF v Brazílii otevřela 2. října 2013 společnost PACCAR.

Slavnostní události, kterou vedli výkonný ředitel společnosti PACCAR Mark Pigott a guvernér státu Paraná Beto Richa, se zúčastnili státní i místní zástupci, dealeři DAF Brazílie, dodavatelé, přepravní společnosti a přední osobnosti z oblasti obchodu a vzdělávání.

Výrobní závod DAF Brasil má plochu 27 870 m2 a leží na pozemku o velikosti 2,3 arů. Podle zástupců společnosti PACCAR je vysoce technologicky vyspělý a šetrný k životnímu prostředí.

Prvním vozidlem DAF vyrobeným v novém závodě je zástupce řady XF105, určený pro dálkovou přepravu. V plánu je zde výroba modelových řad XF, CF a LF. Továrna bude těmito užitkovými automobily zásobovat brazilský a jihoamerický trh.

V souvislosti se zahájením výroby investovali dealeři značky DAF do vytvoření nejmodernější distribuční sítě v Brazílii. V současnosti ji tvoří dvacet servisních středisek a v roce 2014 se má rozšířit na čtyřicet servisů.

Podle guvernéra Beto Richa investice společnosti PACCAR ve výši 320 milionů dolarů podpořila závazek státu Paraná přilákat nové obchodní příležitosti. Továrna DAF má přispět ke stimulaci ekonomického růstu a zvýšení kvality života v regionu.

Pro rok 2013 plánuje PACCAR v Brazílii prodej 140 000 nákladních vozidel a do následujících let počítá s dalším růstem. Největší a nejrychleji se rozvíjející částí brazilského trhu s nákladními vozidly je segment, ve kterém společnost DAF uvedla svou vlajkovou loď, model XF105.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)