Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pagani Huayra Pearl: Nastal čas speciálních vydání (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pagani Huayra Pearl vzniklo přesně podle tradic své značky a stejně jako řada podobně laděných verzí předchozí Zondy i tento automobil bude existovat v jediném exempláři.

Pagani Huayra bylo světu představeno v roce 2011 a začátkem loňského roku bylo oznámeno, že plánovaná série stovky vozů ve výchozím provedení již má své majitele. To ovšem neznamená, že tento model odchází ze scény, ale naopak se nyní otevírá prostor pro nové verze a zakázkové vozy, které vzniknou v jediném exempláři.

Právě to je případ Pagani Huayra Pearl, které bylo automobilkou navrženo, vyvinuto a postaveno pro nejmenovaného zákazníka společnosti Refined Marques, specializující se na obchodování s exotickými vozy.

Na první pohled toto kupé zaujme modrým odstínem své karoserie z uhlíkových vláken a na ten druhý začnou ze známé siluety vystupovat detaily, které Huayru Pearl odlišují od výchozího provedení.

Příď nyní zdobí nový spoiler a dvojice výdechů před čelním sklem. Další pouhým okem postřehnutelnou novinkou je sání vyvedené nad střechu a nejvýraznější úpravu pak představují spoilery na zádí spolu s difuzorem.

Interiér Huayry Pearl je stejně jako u výchozího modelu úžasnou směsí špičkově zpracovaných uhlíkových vláken, kovu a kůže.

Technické specifikace tohoto vozu nebyly prozatím zveřejněny, ale je více než jisté, že jeho zadní kola roztáčí dvojicí turbodmychadel přeplňovaný šestilitrový dvanáctiválec od Mercedes-AMG s výkonem přes 537 kW (730 k).

Kupé s označením Pearl rozhodně nebude poslední jednokusovou specialitou na základech Huayry a již nyní se můžeme těšit na vůz pojmenovaný Hermes, který je připravován pro nejmenovaného sběratele.

Na letošním Pebble Beach Concours d'Elegance se pak má údajně uskutečnit premiéra Pagani Huayra Roadster.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)