Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pagani Zonda nahoře bez

Michal Fokt
Diskuze (4)
Každý správný supersport se musí nabízet i v otevřené verzi, to je samo sebou. A Pagani Zonda Roadster tento elitní klub po Ženevě rozšíří...

Seznamte se s automobilem Zonda Roadster. Tento otevřený supersport není ničím jiným, než „ořezaným“ modelem Zonda, jenž je podle prestižního britského časopisu Evo nejlepším supersportem loňského roku.

Asi by bylo nošením dříví do lesa zmiňovat náležité vyztužení otevřené verze, bližší informace o tomto sporťáku se zanedlouho dozvíte v rubrice Tuning/Supersport. Výrobce uvádí, že Zonda Roadster disponuje nejtužší karbonovou konstrukcí v této třídě.

Nezbývá však než zmínit něco technických parametrů tohoto pouze 1280 kg vážícího skvostu. Před zadní nápravou najdete motor Mercedes-Benz AMG o objemu 7,3 l, který disponuje výkonem 555 koní (408 kW) a točivým momentem 750 N.m. Ten je přenášen na zadní kola o rozměru 345/35 R19, vpředu jsou obuty speciální pláště Michelin 255/35 R19.

Nic bližšího zatím není o tomto skvostu známo, ovšem jedna věc je jistá. Celá produkce tohoto automobilu bude pravděpodobně vyprodaná dříve, než z výstavního kusu spadne plachta. Vzniknout má totiž pouze 40 těchto postrachů Ferrari a vsaďte se, že už to všichni zasvěcení dávno vědí…

Michal Fokt
Diskuze (4)