Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pagani Zonda S jako pojízdné umělecké dílo na druhou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Automobily se značkou Pagani jsou již v provedení, v němž opouštějí brány mateřské automobilky, považovány za umělecká díla. Tento exemplář ovšem posloužil jako plátno proslulé malířce.

Pagani Zonda S není nutno příliš představovat a stačí jen připomenout, že se jedná o evoluci původního modelu C12 z přelomu tisíciletí, jejímž srdcem je sedmilitrový vidlicový dvanáctiválec o výkonu 400 kW (544 k). Celkem bylo v tomto provedení vyrobeno 15 vozů než v roce 2002 dorazila další evoluce v podobě modelu S 7.3.

Shalemar Sharbatly původem ze Saúdské Arábie je malířka, kterou proslavil její styl a koncept pojmenovaný Moving Art. Právě díky němu se prosadila i v motoristickém světě, když jej aplikovala na tříkolku Yamaha Tricity a následně i automobily Mini John Cooper Works, Porsche 911 a Ferrari 360 Modena.

Prozatím posledním příspěvkem do této linie se nyní stalo Pagani Zonda S, které je výsledkem spolupráce s italskou firmou Foglizzo, patřící mezi přední specialisty na zpracování kůže. Právě tato společnost celý projekt zastřešovala.

Před samotným zahájením práce Shalemar Sharbatly se Pagani Zonda S dočkalo důkladného očištění povrchových panelů karoserie a následné aplikace ochranné fólie od společnosti D-Factory Italia. Právě tato fólie pak posloužila malířce jako umělecké plátno a může být z vozu sejmuta, což znamená, že vzácný supersport může poměrně jednoduše vrátit do své původní podoby, i když nyní jej jeho hodnota vyšší.

Shalemar Sharbatly na kompletní proměně vzhledu vozu ve své umělecké dílo pracovala čtyři a výsledek rozhodně zaujme hrou barev. Pozornost si pak zaslouží barevné odlišení pravé a levé strany vozy, kdy bok vyvedený v odstínech modré vyvolává dojem rychlosti i u stojícího automobilu a zároveň působí jako hladina moře.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

29. 5. 2018 12:04
Tak to je hodně zlý
Trochu jak "oštětkovaná" 1203 >:D Stejkance barvy pod klikou to jen pasují na 100% fail. Ještě prahy vyfoukat pěnou a bude to dokonalý No ještě že to maj ofóliovaný. >:-[]