Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pajero klasické koncepce se vrátilo na český trh

Ondřej Šuch
Diskuze (4)
Paralelní prodej nového a staršího modelu pronikl i do kategorie off-roadů. V případě "klasického" Pajera je jasno: zákazník nevolí ani tak mezi cenami, jako mezi koncepcemi vozu. Dá se tak říci, že Pajero Classic je svébytné auto, nikoli jen starší model

Paleta modelů značky Mitsubishi Motors se rozrostla o staronový model. Rodinu terénních vozů Pajero (Pajero, Pajero Sport, Pajero Pinin a Pajero Pickup) rozšířil i na českém trhu model PAJERO CLASSIC. Fakticky jde o návrat zástupce předchozí modelové řady vozů Pajero (V20), která byla v roce 1999 nahrazena současným typem (V 60).

Automobilka tak vychází vstříc požadavkům zákazníků, kteří dávali přednost vozům Pajero s klasickou rámovou konstrukcí a tradičním designem.

Model Pajero Classic se vyrábí a na český trh dodává v obou tradičních karosářských provedeních – jako sedmimístný pětidveřový Wagon a pětimístný třídveřový model. Obě varianty pohání přes manuální pětistupňovou převodovku osvědčený čtyřválcový vznětový motor s mezichladičem stlačeného vzduchu o zdvihovém objemu 2,5 litru a výkonu 85kW/115k. Přiřaditelný pohon předních kol a stoprocentní uzávěrka zadního diferenciálu jsou u tohoto modelu samozřejmostí.

Standardní výbava zahrnuje systém ABS s rozdělovačem brzdné síly EBD, dva čelní airbagy, posilovač řízení, klimatizaci, elektricky ovládaná okna a řadu dalších položek zvyšujících bezpečnost a jízdní komfort.

Ceny modelu PAJERO CLASSIC včetně DPH:

2,5 TD MT 834 300,- Kč

2,5 TD Wagon 949 400,- Kč

Ondřej Šuch
Diskuze (4)