Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pamatujete si, jak Honda udělala ze Civicu Type R pick-up? Project P pořád žije

Martin Tolar
Diskuze (0)

Ostré hatchbacky jsou fajn, protože jezdí rychle a jsou i praktické. Ale mohly by být ještě praktičtější.

Když potřebujete odvézt něco rozměrného a špinavého, asi to jen neradi budete dávat do vašeho ostrého hacthbacku. Na to by se víc hodil pick-up, že?

Honda Civic Type R je také hot hatch, který si zaslouží spíš péči, než že byste ho používali k práci, ale existuje minimálně jedna, která je jako pick-up.

Magazín Carscoops přinesl fotky, které ukazují užitkovou verzi zachycenou na parkovišti. Jde o takzvaný Project P, který je postaven na předprodukčním kusu ostrého Civicu. Stojí za ním přímo Honda.

Pick-up se poprvé ukázal téměř přesně před rokem na několika fotkách ze studia. Jak je vidět, má všechny nezbytnosti ostré verze všetně bodykitu, velkých kol a brzd a pořádného křídla. Jen mu chybí zadní sedadla a polovina střechy. Místo nich je obyčejný nákladový prostor. Vejdou se do něj prý dvě sekačky Honda vedle sebe. 

Project P využívá stejný motor jako běžný Civic Type R, tedy dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec o výkonu 320 koní (235 kW), jenž pohání přední kola. Zrychlení z nuly na 100 km/h by se mělo vejít pod šest sekund.

Jsme zvědavi, jestli Honda s "projektem P" něco chystá. Vedoucí projektu Alyn James loni sliboval velké věci. „Dokonce uvažujeme, že auto vezmeme na Nürburgring a pokusíme se stanovit rekord pro nejrychlejší zajeté kolo pick-upu s pohonem předních kol,“ prohlásil. Předpokládáme, že to by asi neměl být problém - nenapadá nás, že by nějaký pick-up s pohonem předních kol na Ring kdy vyrazil.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme