Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paříž živě: Rolls Royce zahájil vývoj malého modelu

Ladislav Čermák
Diskuze (13)
Renomovaný výrobce superluxusních automobilů, vlastněný BMW Group, při příležitosti autosalonu oficiálně oznámil zahájení vývoje menší typové řady

Baby Roll Royce nabídne možnost královsky zaplatit za stříbrnou Emily na masce chladiče i těm zájemcům, kterým se mamutí Phantom zdá příliš velký. Přímo na autosalonu to oficiálně potvrdil šéf Rolls Royce Ian Robertson. K prodlouženému Phantomu, chystanému kabrioletu na bázi konceptu 100EX a také zvažovanému velkému kupé (101EX) se tak přidá menší limuzína zhruba o velikosti BMW 7, s nímž také bude sdílet některé komponenty. Kapacita nové továrny v Goodwoodu bude náležitě zvýšena, cena bude na poměry značky lidová - pouhých 200 - 300 tisíc eur netto. Dočkat bychom se měli v průběhy příštích čtyř let, bližší podrobnosti zatím neznáme.

Ladislav Čermák
Diskuze (13)
1. 10. 2006 16:43
Money money money
200-300t eur je dost vysoka cena i na RR, to auto nebude zadna lidovka, vzdyt kolik vidite na ulici denne BMW 760il? A tohle bude jeste o 60-80t eur drazsi, v zakladu. Conti od Bentleye je skvela trefa, vse je o penezich, svoji pozici si drzi a zisky bude mit rekordni - a to tom to prece je!!! O nicem jinym. RR dela dobre, stejne uz ted je zivi s phantomem nejvic emiraty, Moskva a LA. Jen s phantomem by neprezili a emily by sla na pracak..