Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Parkování v Paříži: Zn. natěsno (video)

David Bureš
Diskuze (23)
Jeden z řidičů v hlavním městě Francie dokazuje, že se dá zaparkovat i do hodně omezeného prostoru.

Řidič šedého Renaultu Safrane se v Paříži rozhodl zaparkovat do krátkého místa, do kterého by se spoustu jiných šoférů neodvážilo zaparkovat ani s parkovacími senzory. Místo k zaparkování totiž bylo zhruba stejně dlouhé jako samotný automobil.

Renault do místa ukázkově zacouval, následně začal řidič svůj automobil rovnat. Když už mu prostor nestačil, zlehka strčil do auta stojícího před ním, nebo za ním, a tak si udělal místo i pro svého Renaulta.

Sedan Renault Safrane, nástupce modelu 25, se prodával mezi lety 1992-2000, kdy byl nahrazen hatchbackem Renault Vel Satis. V minulých letech francouzská automobilka tento název oprášila, model Latitude se totiž na vybraných trzích prodává právě jako Renault Safrane.

David Bureš
Diskuze (23)
Avatar - matii
9. 2. 2012 14:27
Re: fuj
Jak už psali kolegové ... žádný fuj, jiný kraj a jiný mrav. V Paříži je to běžná denní praxe. Byl jsem tam kdysi na dva dny a za tu dobu sem to viděl několikrát. Takže letos tam jedu na týden a pro jistotu jsem si zabukoval podzemní hotelovou garáž.

Fakt je, že pro většinu západoevropanů je běžné auto spotřební zboží, takže nějaký škrábanec vůbec neřeší ... viz mobily ... kdysi se u nás s nimi chlubilo při každé příležitosti, mobil se opečovával, koupě nového mobilu byla událost. Dneska? Přijdete domu mrsknete s ním do police, jak se omrzí hned se koupí nový atp.
8. 2. 2012 18:03
:)
No uz som aj takto parkoval, aj som si to odfotil, nakolko som bol na seba hrdy, ze som to tam napral :-) Teda nemyslim buch buch, ale tu rezervu asi 10 cm na kazdej strane :))
Mimochodom by som tam poslal na skolenie vsetky vyblyskane auticka zo SR a CR, tam clovek pochopi, na co je auto - na vozenie a nie na lestenie a ukazovanie susedovi >:D
8. 2. 2012 11:22
Re: fuj
Ja auto rozhodně na modlu povýšený nemám, od toho je tu uživatel GTI, ale nevidím důvod, abych měl svoje auto (Mimochodem proč na městský provoz? Ty máš nějaký auto, se kterým nezajíždíš do měst?) omlácený od nějakýho blba. Snižuje to jeho hodnotu a vypadá to hnusně.
Avatar - woody-alien
8. 2. 2012 07:22
Re: fuj
Nejspíš není pro Pařížana auto pro městský provoz tak smrtelně důležitou věcí, povýšenou na modlu, jako pro běžného obyvatele české, moravské a slezské kotliny. ;-) Tím ovšem netvrdím, že by mě otlučený auto nes.ralo.
Avatar - woody-alien
8. 2. 2012 07:18
Re: ok
S tím se asi setká každej, kdo stráví nějakou chvilku v Paříži. Osobně jsem byl tím provozem a vším kolem něj (parkování, jízda zrcátko na zrcátko, hromadné přecházení na červenou, odpolední "nájezd" spousty "regulovčiků", všudypřítomné troubení atd.) zaujatej natolik, že jsem to s chutí pozoroval každou volnou chvilku. >:D