Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pětiletá záruka na hnací ústrojí pro všechny modely GM v USA

Ondřej Láník
Diskuze (21)
Konkurenční tlak v zámoří sílí. Světová jednička oznámila, že všechny koncernové modely, prodané v USA nebo Kanadě, budou kryty rozšířenou pětiletou zárukou do ujetí 100 tisíc mil na komponenty hnacího ústrojí.

Konkurenční tlak v zámoří sílí. Světová jednička oznámila, že všechny koncernové modely, prodané v USA nebo Kanadě, budou kryty rozšířenou pětiletou zárukou do ujetí 100 tisíc mil na komponenty hnacího ústrojí. Je přitom jedno, jestli jde o drahý Saab, luxusní Cadillac nebo levný Chevrolet či Saturn. Současně byla rozšířena asistenční služba, kterou mohou zákazníci využívat taktéž pět let od zakoupení nového vozu.

Plně přenositelná pětiletá záruka je novým marketingovým nástrojem GM, ukazující snahu o změnu nepříznivého vývoje prodejů a zvýšení zákaznické loajality. Velkorysá záruční politika přesvědčila v devadesátých letech Američany ke koupi korejských vozů Hyundai a Kia a vozy těchto značek postupně získávají větší a větší respekt. Podobnou politiku zavádí také GM.

Největší světový výrobce automobilů se v poslední době potýká s vážnými ekonomickými problémy, které může vyřešit jen zvýšení odbytu. Ještě než přijdou nové modely, vsadilo GM na kartu zvyšování kvality. První ovoce již dozrálo ke sklizni! V posledních průzkumech spokojenosti zákazníků organizovaných firmou J.D.Power se vozy značek koncernu GM umisťuji na lepších pozicích než bylo donedávna obvyklé a počet záručních oprav klesl o 40 %. To byl také předpoklad k zavedení velkorysé záruky, která nesmí přinést firmě další zbytečné výdaje.

Záruka se vztahuje na více než 900 komponent souvisejících s motorem, převodovkou a zbývajícími částmi hnacího ústrojí všech automobilů značek Chevrolet, Pontiac, Buick, GMC, Hummer, Saturn, Saab a Cadillac od modelového roku 2007. Záruka se retroaktivně vztahuje i na již prodané vozy modelového roku 2007.

Komponenty vozů GM mimo hnacího ústrojí jsou v USA a Kanadě kryty čtyřletou zárukou nebo do ujetí 50 tisíc mil u vozů značek Buick, Cadillac, Hummer a Saab, tříletá záruka platná nejvýše do ujetí 36 tisíc mil se vztahuje na vozy značek Chevrolet, GMC, Pontiac a Saturn.

Ondřej Láník
Diskuze (21)
7. 9. 2006 19:55
Re: americké velkoobjemové motory
:yes: :yes: ... šišky :-) :yes: