Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Petr Fulín a sezóna 2018: V plánu je TCR i Nürburgring

Ondřej Lilling
Diskuze (0)

Závodník Petr Fulín se po třech mistrovských titulech v kategorii ETCC rozhodl pro německý seriál TCE. Vedle toho se ale podívá i na Nürburgring v rámci FIA WTCR.

Uplynulá sezóna byla pro Petra Fulína pravděpodobně tou nejúspěšnější v kariéře. Svůj třetí titul v kategorii ETCC navíc vyhrál před domácím publikem na autodromu v Mostě. Ta nadcházející by ji však mohla předčit, Petr se totiž rozhodl bojovat v německém šampionátu TCR, ukáže se ale také v evropské části seriálu.

Do sezóny vstoupí ve dnech 13. až 15. dubna na okruhu Oschersleben v rámci německého mistrovství TCR Germany. Pro české fanoušky bude zajímavý hlavně poslední dubnový víkend, kdy se v rámci stejného šampionátu představí na Autodromu Most. Špičkovou událostí se pak má stát účast ve světovém poháru FIA WTCR na Nürburgringu ve dnech 10. až 12. května, tady ale se ale ještě čeká na potvrzení ze strany pořadatele. Jisté je, že sezónu Petr Fulín uzavře v rámci finálového závodu TCR Europe v Barceloně 21. října.

Závodní stroj Petra Fulína automobilka zdokonaluje podobně, jako se tak děje v případě silniční Cupry. Úpravy pro rok 2018 přináší i designové změny, zcela tak zmizelo logo Seat, které nahradila nová značka Cupra. Z hlediska technických změn došlo na úpravu mapy motoru a zrychlit by se mělo řazení sekvenční převodovky. Pod kapotou pracuje dvoulitrový motor o výkonu 257 kW a točivém momentu 420 Nm, který pohání přední kola přes šestistupňovou sekvenční převodovku a samosvorný diferenciál.

Ondřej Lilling
Diskuze (0)