Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 206 nyní ještě atraktivnější

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Nejprodávanější dovážený automobil v České republice a dlouhodobý bestseller se dočkal decentní inovace, přestože zájem o tento model je od jeho uvedení neutuchající...

Nejprodávanější dovážený automobil v České republice a dlouhodobý bestseller se dočkal decentní inovace, přestože zájem o tento model je od jeho uvedení neutuchající. Jen za první tři měsíce letošního roku se prodalo 903 nových dvěstěšestek a v roce 2002 celkem 4001 těchto automobilů.

Na první pohled se inovovaná 206 pozná podle světlometů s čirou optikou, nový je design předního nárazníku s mřížkou chladiče (pro verzi Premium a sportovní verze navíc s chromovanou lištou), dále je nový zadní sportovnější nárazník (pro všechny verze v barvě karoserie). Vnější kliky dveří jsou nyní v barvě karoserie již od první verze výbavy Contact, nové jsou i zadní světlomety nebo chromovaný znak peugeotova lva, dominující zádi vozu. Zajímavým oživením interiéru je nabídka 3 barevných provedení, které jsou k dispozici již od základní verze výbavy Contact (červenočerný, modrošedý a šedočerný).

Model 206 je nabízen ve 3 a 5-ti dveřové verzi s nezměněnou paletou motorů. Sedmnáct nabízených verzí je vzhledem k bohatosti své výbavy rozděleno do pěti úrovní: Contact, Style, Premium, XS a GTI. Kromě těchto úrovní výbav nabízí 206 i luxusní verzi Rolland Garros.

Již nejlevnější provedení Contact se základní hnací jednotkou vás přesvědčí, že i základní výbava může poskytovat solidní komfort. Kromě výběru ze 3 různých interiérů Vám nabídne airbag řidiče, posilovač řízení, imobilizér, tónovaná skla, otáčkoměr, výškově nastavitelný volant i sedadlo řidiče, nebo dělené zadní sedadlo v poměru 1/3 – 2/3. Ceny začínají na 273.900,- Kč (3 dv.) resp. 288.900,- Kč (5 dv.).

Vyšší výbava Style má navíc airbag spolujezdce, přední mlhové světlomety, ABS či el. pack (zahrnující el. ovládaná okna vpředu, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a signalizaci otevřených dveří), dynamičnost interiéru podtrhuje hliníkové zdobení řadící páky, stříbrné budíky a sportovní sedadla, to vše již od 308.900,- Kč (3dv.).

Ondřej Láník
Diskuze (5)