Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot 408 míří z Číny do Ruska

David Bureš
Diskuze (2)
Výroba sedanu pro ruský a ukrajinský trh bude probíhat v závodě PSMA Rus, společném podniku s Mitsubishi.

Peugeot začíná na ruském trhu prodávat sedan 408, původně určený na míru čínským zákazníkům. První cena vozu v Rusku činí 549 tisíc rublů, což je v přepočtu zhruba 355.000 korun. Později se 408 začne prodávat i na Ukrajině.

Automobil je na ruském trhu nabízen s benzinovou šestnáctistovkou ve třech výkonových variantách a 1,6litrovým turbodieselem. Nejslabší verze zážehové jednotky nabídne 82 kW a 147 Nm, ta prostřední 89 kW a 160 Nm, ta nejsilnější pak bude disponovat 112 kW a 240 Nm. Vznětový agregát bude mít 83 kW a 254 Nm.

Tyto motory budou spolupracovat s pětistupňovým manuálem, šestistupňovým manuálem, nebo s automatem se šesti stupni. Peugeot však nespecifikoval, které převodovky jsou dostupné pro jaké agregáty.

Ruští zákazníci mohou vybírat ze tří stupňů výbavy. Už v základu bude 408 vybavena systémem ABS, dvěma airbagy, centrálním zamykáním s dálkovým ovládáním nebo elektricky ovládanými a vyhřívanými vnějšími zpětnými zrcátky.

Peugeot tvrdí, že mezi klady 408 patří praktičnost (objem zavazadelníku činí 481 litrů), vyšší světlá výška, přizpůsobení se zdejším klimatickým podmínkám, zvýšená kapacita baterie a silnější generátor.

Francouzská automobilka vozy testovala v drsných podmínkách za polárním kruhem a na Uralu. Vizuálně se nová verze podle fotografií od svých dříve představených sourozenců pro Čínu a Jižní Ameriku nijak neliší, jiné jsou jen barvy karoserie a kola.

Výroba pro ruský a ukrajinský trh bude probíhat v závodě PSMA Rus, společném podniku s Mitsubishi. Továrna sídlí ve městě Kaluga asi 180 km jihozápadně od Moskvy.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Glaukos
18. 5. 2012 14:57
Re: Design
mám rád párek v rohlíku bez kečupu. >:D
Avatar - matii
17. 5. 2012 18:49
Design
Mám rád Peugeoty, ale proč musí všechno na východ od Ukrajiny vypadat jako párek v rohlíku bez kečupu. :-)