Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot: Nová 508 přijde v roce 2017, nástupce RCZ nebude

David Bureš
Diskuze (39)
Zatímco ve střední třídě francouzská značka Peugeot zůstane, segment kupé hodlá opustit.

Peugeotu 508 se na evropských trzích loňský rok příliš nedařilo. Přestože byl vůz modernizován, jeho prodeje se loni propadly o 26 procent. Francouzský výrobce však střední třídu nechce opustit a hodlá postavit nástupce tohoto modelu.

Příchod druhé generace 508 potvrdil generální ředitel koncernu PSA Peugeot Citroën Carlos Tavares v rozhovoru pro magazín Autocar. Automobil má na trh přijít v roce 2017, sedm let po první generaci 508.

Peugeot podobně jako další výrobci vyvíjí systém automatického řízení, přičemž příští 508 bude zřejmě prvním modelem značky s touto technikou. „Moudrost automatického řízení je v tom, že vám vrací čas, nejvzácnější zdroj, který dnes máme,“ říká na adresu bezpilotních aut Tavares.

Informace o přípravách nové generace 508 se objevily již loni. Z tehdejších zpráv vyplývá, že by sedan a kombi mohl doplnit sportovně střižený sedan ve stylu Volkswagenu CC. Šéfdesignér Peugeotu Gilles Vidal redakci Auto.cz v exkluzivním rozhovoru přiznal, že čtyřdveřové kupé je jednou z cest, kterými by se značka mohla ubírat.

Naopak milovníci elegantního kupé RCZ mohou začít truchlit, Peugeot už s nástupcem tohoto vozu nepočítá. V rámci zúžení nabídky značky jen na rentabilní vozy automobilka nepostaví druhou generaci tohoto vozu, a to přestože loňské zprávy tvrdily opak.

„Miluji RCZ, ale chci, abychom se soustředili na vytvoření toho nejlepšího z našich klíčových modelů, od Peugeotu 108 nahoru,“ řekl Autocaru šéf značky Peugeot Maxime Picat. Podle jeho názoru je hledání mezer na trhu určeno pro luxusní značky, zatímco Peugeot by pouze rozptylovalo.

Nabídku francouzské značky by naopak mohl rozšířit velký crossover, o kterém se mluví jako o modelu 6008. Z únorové zprávy serveru L’argus vyplývá, že 6008 bude automobil s interním označením P87, který se začne vyrábět příští rok v továrně La Janais ve francouzském Rennes. Sám Picat tvrdí, že o velkém SUV (nebo crossoveru, chcete-li) zatím nebylo rozhodnuto, automobilka nicméně zkoumá možnosti výroby takového vozu.

David Bureš
Diskuze (39)
22. 4. 2015 13:00
Re: Smutné ale očekávatelné
To už je ovšem chyba Peugeotu, že si nedokáže udělat k prodeji RCZ potřebnou image.
21. 4. 2015 22:15
Re: A co
Pán je znalec, ale nebuď smutný, trochu pošetri, niečo prihodia rodičia a možno jedného dňa budeš mať aj na novšie ak 16 ročné auto :-! 8-s
21. 4. 2015 18:57
Re: Pažóó
Já si myslím, že bys mu byl schopným diskutérem.
21. 4. 2015 16:11
Re: Smutné ale očekávatelné
máš právo na nelíbení. Skôr som písal o tom, že toto auto pochovala doba a nie samotné auto. Zdá sa, že drahé prémiovky od mejnstrímu dnes nikto nechce. Luxus sa predáva možno lepšie ako predtým, ale u iných značiek. Voľakedy slušne predávali frantíci aj Sklase, dnes sú radi ak predajú nižšiu strednú. Roztvorili sa nožnice medzi D3 a mejnstrímom a aj rcz na to zrejme doplatil.
Avatar - maros
21. 4. 2015 15:25
Re: A co
Bude to stejný vrak, jako všechny předchozí modely. O spolehlivostí ve spojení s Citró snad ani nemůže být řeč :-O

Bude to zase jenom předražený, naleštěný pšouk.