Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Peugeot už nepočítá s diesel-hybridy

David Bureš
Diskuze (20)
Místo hybridů kombinujících elektromotor se vznětovým motorem se Peugeot zaměří na tradičnější kombinaci elektromotoru se zážehovým agregátem.

Generální ředitel Peugeotu Maxime Picat potvrdil, že francouzská automobilka už do budoucna nepočítá s pohonným systémem kombinujícím turbodiesel s elektromotorem. Takovou techniku v současnosti z modelů Peugeot používá jen 508 RXH.

Picat vysvětluje, že dosavadní technika se automobilce nevyplatí. Turbodiesely jsou výrazně populární jen v Evropě, zatímco mimo ni je válcují benzinové motory. Obliba vznětových jednotek navíc s ohledem na probíhající kauzu „Dieselgate“ může dále klesnout. Z toho důvody chce francouzská značka do budoucna nabízet hybridy (případně plug-in hybridy), které použijí oblíbenější zážehový agregát.

Kombinace benzinové jednotky a elektromotoru si podle vedení Peugeotu najde výrazně více zájemců po celém světě než dosavadní diesel-hybrid. Díky tomu automobilka na prodeji takové techniky více vydělá.

Systém nazývaný HYbrid4 používá dva motory, které jsou do značné míry oddělené. Pod přední kapotou se ukrývá turbodiesel 2.0 HDi, který doplňuje elektromotor roztáčející kola zadní nápravy. Toto řešení umožňuje různou kombinaci zapojení agregátů, auto vybavené systémem HYbrid4 může jet čistě na elektřinu, jen na naftu nebo může kombinovat sílu obou jednotek.

Peugeot uvedl systém HYbrid4 na trh v roce 2012 – nejprve v crossoveru 3008, krátce poté i v modelu střední třídy 508 a zvýšeném kombi 508 RXH. Dnes už je systém na českém trhu dostupný pouze v posledním z nich. Vedle Peugeotu techniku využívá i koncernový bratr Citroën, respektive luxusní značka DS – v modelu dnes pojmenovaném DS 5.

David Bureš
Diskuze (20)
Avatar - Individualita
26. 9. 2015 13:44
Re: Diesel v osobnich autech doufam prezije
Nebo ještě lépe NEpassat >:D
25. 9. 2015 20:03
Re: Diesel v osobnich autech doufam prezije
ono to zdejsim mudrzlantum dojde za 2-5 let kdy se maji objevit "dostupne" elektromobily s dojezdy prez 300-350km , behem dalsich 3-4 let az se zacnou nahrazovat flotily firem bude zajem o naftu rapidne klesat prave na ukor plug-in hybridum a elektromobilum, jiz ted nektere firmy zacinaji zjistovat ze se jim vyplati pro urcite manazery/obchodaky koupit spise Teslu S nez kuprikladu levnejsi Audi6/BMW5/MB-E, co teprv az zjisti ze misto Passata v dehtu tem niz muzou poridit kuprikladu Passat GTE
Avatar - Hammunasakra
25. 9. 2015 18:05
Re: Diesel v osobnich autech doufam prezije
Poměr benzinu a nafty z ropy moc nastavit nejde! ;-)
Avatar - Hammunasakra
25. 9. 2015 18:02
Re: Peugeot by měl obecně své hloupé nápady
Land Cruiser V8 :yes: :yes: :-)
Avatar - WinDiesel
25. 9. 2015 17:12
Re: Diesel v osobnich autech doufam prezije
A jejda, mluvicí hlava zase promluvila ... >:-[]