Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pick-up Ford F-150 může vypadat jako Mustang Mach 1. Když přivřete oči. Obě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Michigan Vehicle Solutions má ve své nabídce zajímavý doplněk pro aktuální generaci pick-upů Ford F-150, který je inspirován liniemi fastbacku Ford Mustang Mach 1.

Střechy a kryty, které jsou nabízeny pro korby pick-upů téměř po celém světě mají v první řadě zvyšovat jejich praktičnost. V případě hard topu Aero X z produkce společnosti Michigan Vehicle Solutions to platí jen částečně.

Ford F-150 totiž lze díky němu proměnit z pick-upu s otevřenou korbou ve fastback. Linie střechy s rozměrný vzhůru výklopným oknem, krytým žaluziemi, jsou přitom inspirovány tvary vozů Ford Mustang. Za hlavní vzor je považován Mustang Mach 1 modelového roku 1969 a to právě díky typickým žaluziím nad zadním oknem.

Hard top má díky svému tvaru působit příznivě na aerodynamické vlastnosti vozu a podílet se na nižší spotřebě paliva. Zároveň má díky velké ploše zadního i bočních oken zajišťovat dobrý výhled dozadu a šikmo vzad. Velké vzhůru výklopné zadní okno pak umožňuje velmi dobrý přístup na korbu.

Hard top Aero X, který je vyroben z laminátu a jeho hmotnost se pohybuje kolem 117 kg, má výklopná boční okna pro odvětrávání nákladového prostoru, integrované brzdové světlo, které tvoří LED, z nichž je i vnitřní osvětlení ložné plochy. Samozřejmostí je pak vlastní zámek, který spolupracuje s centrálním zamykáním vozu.

Společnost Michigan Vehicle Solutions v současnosti nabízí Aero X ve dvou délkách pro Ford F-150 vyráběný od modelového roku 2015 do současnosti za cenu od 3995 amerických dolarů (zhruba 92.000 Kč). V blízké budoucnosti má být tento hard top k dispozici i pro další pick-upy značky Ford a rovněž pro konkurenční modely značek Chevrolet, Ram, Nissan a Toyota.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme